Čtvrtek, 28. března 2024

Priorita: Realokace prostředků z OPŽP

Aktuální číslo Priority detailně popisuje jednání Monitorovacího výboru Operačního programu Životní prostředí.

Priorita: Realokace prostředků z OPŽP

Hlavním bodem jednání byla realokace finančních prostředků z Operačního programu Životní prostředí do Operačního programu Doprava.

První náměstek ministra životního prostředí Martin Frélich zdůraznil, že přesunutí prostředků z prioritní osy 4 nikterak neohrozí plánovanou výzvu v této ose pro letošní rok, protože v rámci celého Operačního programu Životní prostředí se počítá s dalšími realokacemi mezi jednotlivými osami.

Na jiný zajímavý text upoutává na úvodní stránce fotografie s titulkem "V Borové Ladě sovy nepláčou". Na snímku je poutač s nápisem "Kalous ušatý". Je umístěn poblíž jedinečné velké soví voliéry v Borové Ladě na Šumavě. "Nejdříve jsme pro ně hledali místo. O bývalém lomu na těžbu kamene mi řekl kolega. Když jsem se tam došel podívat, viděl jsem vhodný biotop. Teprve až později jsem se dozvěděl, že tam několikrát předtím zahlédli výra velkého," popisuje zahájení cesty k vybudování sovária Miloš Juha, vedoucí Zoologického programu NP a CHKO Šumava.

Samozřejmostí jsou i texty, které popisují environmentální zkušenosti z evropských zemí. Priorita se zároveň zmiňuje i o podmínkách programu Nová zelená úsporám, který se nechal inspirovat nastavenými podmínkami Operačního programu Životní prostředí.

Priorita 06/2013

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů