Čtvrtek, 25. dubna 2024

Praha vypsala tendr na protihluková okna v ulici V Holešovičkách

Praha vypsala tendr na protihluková okna v ulici V Holešovičkách

Hlavní město vypsalo veřejnou zakázku na vybudování protihlukových opatření ve frekventované ulici V Holešovičkách. V tomto prvním kole úprav počítá magistrát s výdajem kolem 17 milionů korun, přesná částka bude známa až po skončení soutěže. Firmy mohou své nabídky na magistrát poslat nejpozději do 20. srpna. ČTK to zjistila ze seznamu veřejných zakázek magistrátu.

V rámci úprav mají být vyměněna okna, a to kvůli výstavbě tunelu Blanka, který by měl být zprovozněn v příštím roce. Z něj auta ve směru z centra vyjedou na Pelc-Tyrolce a následně zamíří do ulice V Holešovičkách. Denně tudy projedou desítky tisíc automobilů.

Kromě výměny oken částka zahrnuje například úpravy konstrukcí, výměnu některých provozních zařízení nebo opravy a vybudování vzduchotechniky.

Podle studie, kterou město nechalo vypracovat, by měla být okna vyměňována ve dvou etapách. První etapa zahrnuje domy přímo u rušné ulice V Holešovičkách, to je 33 objektů, v druhé etapě dalších 154 domů.

Firmy mohou své nabídky posílat magistrátu do 20. srpna, v úterý 13. srpna pak pro zájemce z řad firem pořádá magistrát prohlídku ulice.

Tunelový komplex Blanka by měl být dostavěn a zprovozněn na jaře příštího roku. Výstavba vyjde předběžně na skoro 37 miliard korun, původně měl stát o asi deset miliard méně.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů