Pátek, 26. dubna 2024

Nabídka a poptávka po technologiích

Nabídka a poptávka po technologiích

Poptávka po technologiích

Generování energie využitím přímé osmózy

Ref.: 3SK1

Španělská firma vyvíjí odsolovací zařízení pomocí využití reverzní osmózy k získání vody a solanky z mořské vody. Potenciál energie k získání pomocí osmotického procesu mezi solankou a mořskou vodou a mezi solankou a vyčištěnou vodou v čistírně odpadních vod je značný. Tento energetický potenciál může být využit pomocí procesu přímé osmózy. Firma hledá pro zlepšení tohoto procesu partnera pro technickou spolupráci v oblasti přímých osmotických membrán. Od hledaného partnera se čekají zkušenosti s navrhováním přímých osmotických membrán, které musí pracovat s následujícím gradientem soli: - solanka (72 tis. ppm) s mořskou vodou (40 tis. ppm) nebo solanka (72 tis. ppm) s čištěnou odpadní vodou (300 ppm).

Nová řešení pro čištění odpadních vod

Ref.: 3SM9

Britská firma hledá nová řešení a technologie pro čištění odpadních vod. Firma poskytuje stavební, strojní a elektrická zařízení do firem zabývajících se čištěním odpadních vod z různých sektorů průmyslu. Podnik má zájem uvést na britský trh nová řešení a technologie s příznivými ekologickými dopady. Hledaná řešení a technologie musí být plně dostupné na trhu, certifikované a akreditované pro použití na evropských trzích. Technologie bez příslušné certifikace a akreditace nebudou brány v úvahu. Technologie by měly poskytnout následující výhody: snížení provozních nákladů, přiměřená návratnost kapitálu, řešit stávající i budoucí legislativní záležitosti.


Nabídka technologií


Dveřní systém k ochraně před povodněmi

Ref: 3RTW

Britský vynálezce vyvinul dveře jako protipovodňovou ochranu u nemovitostí v místech ohrožených povodněmi. Dveře jsou energeticky úsporné, se snadnou zástavbou a tvoří praktičtější řešení než stávající některé protipovodňové ochranné systémy. Vynálezce patentoval některé aspekty svého návrhu a hledá partnery z Evropy se zájmem o licenci na výrobu dveřního systému.

Chytrý Wi-Fi termostat k úspoře energie

Ref: 3SLG

Španělská firma specializující se na úspory energií vyvinula inteligentní Wi-Fi termostat pro úsporu energie. Jedná se o inovativní technologii, která učí od návyků uživatelů s cílem racionalizovat náklady na energii a snížit dopad na životní prostředí. Termostat v kombinaci s různými senzory (teplota, světlo, blízkost a pohyb) umožňuje systému přizpůsobit teplotu. Navrhne osobní plán na základě teplotních změn, prováděných uživateli a dokáže navrhnout teplotu pro určitý okamžik bez dalšího zásahu. Je také schopen rozlišit mezi všedními dny a víkendy pro větší úspory energie. Firma hledá partnery se zájmem o obchodní spolupráci včetně nezbytného poradenství jak přizpůsobit nabízené řešení na místní potřeby.

Mikrokogenerace z nízkoteplotních zdrojů tepla

Ref: 3PCX

Španělská firma, která navrhuje a vyrábí mikrokogenerační zařízení, jež využívají nízkoteplotní zdroje tepla, hledá průmyslové partnery se zájmem o obchodní spolupráci nebo další společný vývoj. Zařízení navrhovaná firmou mohou generovat elektrickou energii až o 50-100 kW při teplotách od 80 °C. Kromě toho mohou také současně vyrábět elektrickou a tepelnou energii a to až 400 kW tepelné energie (ve formě horké vody až 85 °C).


Dalších více než 5300 nabídek a přes 800 poptávek po inovačních řešeních a technologiích lze nalézt na webu projektu Enterprise Europe Network:

www.een.cz

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů