Sobota, 20. dubna 2024

Ekologie v objektivu

Ekologie v objektivu

Startuje soutěž Ekologie v objektivu aneb věda, která pomáhá zlepšovat život.

Fotografové a milovníci přírody, zbystřete! Již devátý ročník česko-slovenské soutěže Ekologie v objektivu organizovaný firmou Bayer, začíná právě teď. Uzávěrka pro přihlášení soutěžních snímků je 10. října 2013. Téma letošního roku zní - Věda, která pomáhá zlepšovat život.

Projekt chce opět inspirovat širokou veřejnost k většímu zájmu o ochranu životního prostředí. Výzva je tak prostá: "Zachyťte objektivem fotoaparátu cokoli z oblasti vědy, výzkumu a inovací, které pomáhají udržitelnému rozvoji, ochraně přírody a zlepšování kvality života."Primárním hodnotícím kritériem je samozřejmě kreativita a nevšední pojetí. Posuzovat se bude ale také podle techniky fotografie, celkové atmosféry, celkového vizuálního vjemu.

Snímky lze přihlašovat na webových stránkách www.ekologievobjektivu.cz, kde jsou také ukázky z předchozích ročníků. Novinky a průběžné informace jsou umístěny také na www.facebook.com/EkoObjektiv. Soutěž probíhá až do 10. října 2013. Vítěze druhého česko-slovenského kola, který si odnese cenu Grand Prix, vyhlásí odborná porota na přelomu října a listopadu tohoto roku. I tentokrát v porotě zasednout významné osobnosti ze světa fotografií. Mezi porotci zasedne například renomovaný fotograf, pedagog a autor řady fotografických publikací, Jan Pohribný.

To nejlepší na konec, soutěží se o ceny v celkové hodnotě 200 tisíc Kč!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů