Pátek, 19. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 9/2013

Novinky z Centra pasivního domu 9/2013

Kalendář akcí

datum název akce místo
17.9. - 21.9. Pasivní domy na veletrhu FORARCH 2013 veletrh Praha - Letňany
27.9. Kurz A. Úvod k navrhování pasivních a nulových domů seminář Praha
2. - 4.10. Kurz B. Základní principy navrhování pasivních a nulových domů seminář Praha
7. - 11.10. Kurz C. Navrhování pasivních a nulových domů seminář Praha

Nejvyšší čas přihlásit se na kurzy o chytrém stavění

Umět navrhovat pasivní domy už dnes přinese informační a dovednostní náskok pro zítřek. Vyberte si z šestice nových kurzů, které jsme připravili ve spolupráci s týmem předních expertů a specialistů v oboru.

Podzimní běh kurzů začíná již na konci září! Neváhejte, místa se rychle plní, ale jsou ještě k dispozici.
Celý článek...

VIDEO: Nový běh kurzů CPD pro odborníky začíná již za dva týdny

Na konci srpna skončil testovací běh vzdělávacího programu o pasivních domech, který nemá v České republice obdoby. Díky kladným ohlasům a velkému zájmu startuje Centrum pasivního domu od konce září jeho další pokračování, tentokrát již v ostré verzi a v Praze.

Zajímá vás, jaké kurzy vlastně jsou? Podívejte se, co o nich řekli jejich absolventi!
Celý článek...

Co vás čeká s Centrem pasivního domu na veletrhu FOR ARCH 2013

Ve dnech 17. - 21. září 2012 bude Centrum pasivního domu opět v Praze - a to jako partner 24. mezinárodního veletrhu FOR ARCH, kde předvedeme (nejen) naši interaktivní expozici rekonstruovaného panelákového domu. Těšíme se na Vás!
Celý článek...

Nechte si zdarma poradit na veletrhu FOR ARCH 2013

Přijďte se poradit! Centrum pasivního domu bude mít na veletrhu FOR ARCH 2013 jako již tradičně poradenský stůl o pasivních domech, kde se vystřídá řada zkušených odborníků na pasivní domy z různých oborů - architekti, projektanti, stavitelé, energetičtí poradci, experti na větrání a další.
Celý článek...

Seminář Jak na pasivní domy na veletrhu FOR ARCH 2013

Ve čtvrtek 19. září 2013 odstartuje doprovodný program Centra pasivního domu na veletrhu FOR ARCH 2013 sérií přednášek věnovaných základním principům fungování pasivních domů.
Celý článek...

Seminář Ze starých domů udělat pasivní - šance jako hrom!

V pátek 20. září 2013 bude doprovodný program Centra pasivního domu na veletrhu FOR ARCH 2013 pokračovat přednáškami o rekonstrukcích do pasivního standardu. Mluvit se bude jak o obecných tématech, tak i o zkušenostech z konkrétních staveb.
Celý článek...

Seminář Můj život s pasivními domy na veletrhu FOR ARCH 2013

V sobotu 21. září 2013 uzavře doprovodný program Centra pasivního domu na veletrhu FOR ARCH 2013 seminář Můj život s pasivními domy, který představí pasivní domy očima jejich majitelů, architektů, projektantů a stavebních firem.
Celý článek...

Konference Rekonstrukce a revitalizace bytových domů

Významnou akcí letošního ročníku stavebního veletrhu FOR ARCH je odborná konference Rekonstrukce a revitalizace bytových domů - hrozby a příležitosti. Konference se koná 18. 9. 2013 od 10 hodin ve vstupní hale I, konferenčním sálu č. 1.
Celý článek...

Odborníci na stavebním veletrhu FOR ARCH 2013 poradí, jak na dotace

Zorientovat se v podmínkách čerpání podpory či správně vyplnit žádosti k Nové zelené úsporám není pro všechny žadatele snadné. Pomohou jim zdarma odborníci SFŽP ČR v poradenském centru programu Nová zelená úsporám a zástupci Klastru Česká peleta, kteří se zúčastní veletrhu FOR ARCH.
Celý článek...

Zapojte svůj dům do desátých Dnů pasivních domů

Jak při podzimních plískanicích nejlépe vyhřát pasivní dům? No přece pozvat si do něj velkou návštěvu! A k tomu není lepší příležitost než již desátý ročník Dnů pasivních domů, které letos připadají na 8. - 10. listopadu 2013. Rádi bychom proto oslovili majitele pasivních domů, aby se i se svými domy zapojili.
Celý článek...

Nechte si zdarma posoudit váš projekt rekonstrukce!

Plánujete komplexní rekonstrukci domu? Chcete dostat k projektu zdarma názor a připomínky více odborníků? Nyní máte šanci! V rámci pilotních workshopů nabízíme nezávislou oponenturu projektu rekonstrukce vašeho domu.
Celý článek...

Šetrné budovy šetří nejen peníze

"Nesmíme utrácet mnoho peněz, abychom získali trochu dobra," prohlásil nedávno dánský ekolog Bjorn Lomborg. Jeho přístup je ryze pragmatický: ekologické opatření by mělo generovat zisk. V případě nízkoenergetických a pasivních domů je tento zisk zpravidla snadno finančně vyjádřitelný.
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů