Čtvrtek, 25. dubna 2024

Seminář nejen pro Zelené firmy se letos zaměří na trendy ve využití vysloužilých elektrozařízení

Seminář nejen pro Zelené firmy se letos zaměří  na trendy ve využití vysloužilých elektrozařízení

Inteligentní systém nakládání s odpady nebo legálnost výkupu elektrozařízení - to jsou příklady témat, která zazní na letošním čtvrtém ročníku Semináře nejen pro Zelené firmy. Seminář na téma "Vývojové trendy v oblasti vysloužilých elektrozařízení a odpadového hospodářství" se uskuteční 17. října v prostorách Mendelovy univerzity v Brně. Přihlásit se do něj mohou nejen firmy zapojené do projektu Zelená firma, ale i odpadoví hospodáři a odborná veřejnost včetně studentů.

Seminář nejen pro Zelené firmy se bude i letos věnovat aktuálním tématům z oblasti odpadového hospodářství, jako je zpětný odběr, logistika a zpracování odpadů, recyklace, výzkum a vývoj. Pozornost bude také soustředěna na téma společenské odpovědnosti firem a na problematiku nelegálnosti prodeje firemního elektroodpadu.

"Naším cílem je přiblížit účastníkům detailněji problematiku nakládání s elektroodpadem a inspirovat zástupce firem k dalším krokům, které povedou k minimalizaci negativních dopadů jejich podnikání na životní prostředí," uvedl Petr Kubernát ze společnosti REMA Systém, která seminář pořádá. "Seminář se také zaměří na problematiku vydávání oprávnění pro výkup elektroodpadu a účastníky upozorníme, jaké sankce firmám hrozí za prodej vysloužilých elektrozařízení," doplnil Kubernát.

Na semináři promluví řada odborníků z oblasti odpadového hospodářství. Představí se například zástupci České inspekce životního prostředí, Nemocnice Na Bulovce, Siemens, s.r.o., a WEEE, a.s. V rámci doprovodného programu bude účastníkům představena také originální kolekce šperků a doplňků Trash Made, vyrobených z částí vysloužilých elektrozařízení. Mendelova univerzita v Brně, která je spolupořadatelem semináře, chystá pro účastníky podnětnou prohlídku.

"V rámci semináře máme pro účastníky připravenou komentovanou prohlídku Ústavu zemědělské, potravinářské a environmentální techniky," sdělil Tomáš Vítěz, zástupce Mendelovy univerzity. "Budou předvedeny například možnosti využití přenosného rentgenofluorescenčního analyzátoru v odpadovém hospodářství, který lze využít na zjišťování barevných kovů, Celorepubliková referenční laboratoř bioplynových transformací nebo Centrum nejlepších dostupných technik," doplnil Vítěz.

Praktické informace:


Seminář nejen pro zelené firmy: Vývojové trendy v oblasti vysloužilých elektrozařízení a odpadového hospodářství

Termín: 17. října 2013, 9:30 - 15:45

Místo konání: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta, Ústav zemědělské, potravinářské a environmentální techniky, budova Q, Zemědělská 1, 613 00 Brno

Přihlášení: na stránkách http://www.zelenafirma.cz do 14. října 2013

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů