Pátek, 26. dubna 2024

Piemontské hřiště s ekologickým certifikátem

Na bývalé farmě lze spojit potěšení z golfu s projížďkou na koních nebo degustací místního růžového vína.

Piemontské hřiště s ekologickým certifikátem

Severoitalský Piemont láká k návštěvě nejen gourmety a ctitele umění a historie. Fandové golfu v této oblasti najdou 34 areálů. Hřiště I Girasoli zaujme jak náročným terénem, tak šetrným přístupem majitele k přírodě.

Když se Luciano Roccia v 60 letech rozloučil s kariérou chirurga, rozhodl se, že si splní svůj sen: život na venkově s golfem a přáteli. Zděděný rodinný statek v Carmagnole nedaleko Turína byl pro uskutečnění jeho představ přímo ideální. Jeho I Girasoli (česky Slunečnice) je první hřiště v Itálii, které vlastní ekologický certifikát. "Myslím, že s krizí přišel čas vrátit se ke střídmosti a přirozenosti. Žádná umělá hřiště, ale přírodní," prohlašuje Luciano Roccia. Na fairwayích proto jsou zasety jen trávy, které pocházejí z Piemontu. ,,Netrpí chorobami, které napadají speciálně vyšlechtěné druhy. Fairwaye nemusíme chemicky ošetřovat a nebují tu ani příliš plevel," tvrdí Roccia. Girasoli přitom není nějaké "vesnické" hřiště. Každý, kdo zde jednou hrál, potvrdí, že je náročné. Fairwaye jsou dlouhé a úzké a většina z nich kopíruje přirozený reliéf krajiny. A ta je v této části Itálie mimořádně přitažlivá. Mírnou pahorkatinu pokrývají louky protkané lesíky a na okolních stráních se táhnou vinohrady, které ostatně hráči najdou i uprostřed hřiště. Nechybějí potůčky ani jezírka s rybami. Součástí areálu je i farma s políčky, kde se pěstuje biozelenina pro místní restauraci, děti se mohou povozit na koních. Za dvoulůžkový pokoj ve farmářském hotelu zaplatí hosté 80 eur. V objektu jsou i velké prostory, ideální pro firemní akce či obchodní setkání.

AUTOR: Natascha Kames
spolupracovnice redakce

GIRASOLI GOLF CLUB
Strada Pralormo 315
10022 Carmagnola
Tel.: + 011-9795088
www.girasoligolf.it

VIZITKA:
- Osmnáctijamkové hřiště je otevřené celoročně . Par činí 71. Délka hřiště je 5900 metrů.
- Funguje golfová Akademie, hráčům jsou k dispozici tři trenéři a proshop.
- Girasoli je první evropské golfové hřiště, které obdrželo vyznamenání za ekologii, které uděluje mezinárodní organizace IGOLF prosazující ekologickou a sociální zodpovědnost v golfu.

CENA HRY:
- Green fee na 18jamkové hřiště stojí ve všední dny 30 eur, o víkendech a při italských národních svátcích je to 40 eur.

DOPORUČENÍ
Restaurace Fatoria je vyhlášená bohatou nabídkou místních specialit, především vynikajících rizot - třeba s artyčoky -, skvěle upravovaných králíků, samozřejmě nechybějí čerstvé ryby.

Zdroj:EKONOM
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů