Pátek, 26. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 9/2013

Novinky z Centra pasivního domu 9/2013

Kalendář akcí

datum název akce místo
30.9. Radíme v pasivním paneláku v Jihlavě
prohlídka Jihlava
7. - 11.10. Kurz C. Navrhování pasivních a nulových domů seminář Praha
17. - 19.10. Energeticky úsporné technologie a jejich využití ve výchově konference Hostětín
18.10. Pasívne domy 2013 konference Bratislava

Otevřete své dveře na desáté Dny pasivních domů

Jak při podzimních plískanicích nejlépe vyhřát pasivní dům? No přece pozvat si do něj velkou návštěvu! A k tomu není lepší příležitost než již desátý ročník Dnů pasivních domů, které letos připadají na 8. - 10. listopadu 2013. Rádi bychom proto oslovili majitele pasivních domů, aby se i se svými domy zapojili.
Celý článek...

Radíme v pasivním paneláku v Jihlavě

Proč se vyplatí stavět jen kvalitní energeticky šetrné domy a jaké jsou základní principy chytrého stavění? V rámci projektu Vysočina šetří energii vás zveme na moderovanou prohlídku interaktivního modelu pasivního panelákového bytu.
Celý článek...

Nejvyšší čas přihlásit se na kurzy o chytrém stavění

Umět navrhovat pasivní domy dnes znamená mít náskok pro zítřek. Vyberte si z šestice nových kurzů, které jsme připravili ve spolupráci s týmem předních expertů a specialistů v oboru.

Podzimní běh kurzů začíná již v říjnu! Nečekejte a přihlaste se!
Celý článek...

Jaký byl veletrh FOR ARCH 2013 s pasivními domy

Veletrh FOR ARCH 2013 je úspěšně za námi, tak je nejvyšší čas na krátké ohlédnutí. Po pět dní jsme vám radili s vašimi projekty pasivních domů, zdodpovídali vaše dotazy, rozdávali informační letáky a brožury, prezentovali na seminářích o pasivních domech a prováděli modelem pasivního paneláku.
Celý článek...

Otevřená zahrada soutěží o titul Stavba roku 2013!

Projekt Otevřené zahrady v Brně, kde sídlí i Centrum pasivního domu byl vybrán do užší nominace na ocenění Stavba roku 2013. Pomozte nám podpořit tento pasivní dům a získat první cenu také v hlasování veřejnosti!
Celý článek...

Konference Energeticky úsporné technologie a jejich využití ve výchově

Zveme na mezinárodní konferenci Energeticky úsporné technologie a jejich využití v environmentální výchově, která se uskuteční od 17. do 19. října 2013 v Hostětíně. Na programu jsou přednášky, workshopy i exkurze zaměřené na energeticky úsporné stavění.
Celý článek...

Passivhaus Institut hledá nejlepší pasivní projekty

Darmstadtský Passivhaus Institut hledá v rámci evropského programu PasReg pasivní domy nebo celé soubory pasivních staveb, které by se mohly ucházet o Cenu pasivního domu roku 2014. Hlásit se je možné do 31. října 2013.
Celý článek...

Právě vychází páté letošní číslo časopisu Dřevo&Stavby

V polovině září vyšlo páté letošní číslo časopisu Dřevo&Stavby, ve kterém mimo ukázek zajímavých dřevostaveb z České republiky i zahraničí najdete například i článek o syntetických izolacích, nebo způsobech, jak vyřešit problém s nerovným terénem v zahradě.
Celý článek...

Kamarádi jim postavili pasivní dřevostavbu. Rodina je nadšená

Pasivních domů je dnes v Česku již několik tisíc. Těch skutečně pravých, které vyhovují po ekonomické i konstrukční stránce, je jen pár stovek. Jedním z nich je rodinný dům ve Vřesině u Bílovce od společnosti Chytrý dům. Ten jako první u nás získal nezávislé ohodnocení "Certifikovaný pasivní dům", píše server iDnes.cz.
Celý článek...

Časopis PROFIspeciál 2013 - novinka pro profesionály z oboru

Extra vydání časopisu Dřevo&Stavby - PROFIspeciál 2013 určené výrobcům dřevostaveb, subdodavatelům pro dřevostavby, architektům a širší odborné veřejnosti vychází v tištěné i online verzi 13.9. 2013. Jeho obsahem jsou témata jako analýza tuzemského dřevozpracujícího průmyslu, požární bezpečnost dřevostaveb, termografické měření obálky, konstrukční vady, tepelné izolace a řada dalších.
Celý článek...

Nechte si zdarma posoudit váš projekt rekonstrukce!

Plánujete komplexní rekonstrukci domu? Chcete dostat k projektu zdarma názor a připomínky více odborníků? Nyní máte šanci! V rámci pilotních workshopů nabízíme nezávislou oponenturu projektu rekonstrukce vašeho domu.
Celý článek...

VIDEO: Naučte se navrhovat domy úsporně!

Naše nové kurzy pro odborníky v oblasti energeticky efektivní výstavby startují již za pár týdnů. Ještě stále nevíte, co máte čekat? Pak není lepší cesta, jak se to dozvědět, než se podívat na naše nové video!
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů