Čtvrtek, 28. března 2024

Nové úzkorozchodné tramvaje Škoda pro Bratislavu

Nové úzkorozchodné tramvaje Škoda pro Bratislavu

Jednosměrné tramvaje 29 T jsou určeny pro slovenskou Bratislavu. Vozidla jsou plně klimatizována a nabízejí komfortní cestování na vysoké úrovni. Vejde se do nich až 345 cestujících - z toho míst na sezení je 69. Samozřejmostí je také přehledný audiovizuální, informační systém včetně zařízení pro hlasovou komunikaci mezi nevidomými cestujícími a řidičem. Pro cestující se sníženou pohyblivostí je připravena výklopná plošina, která usnadňuje jejich nástup i výstup. Bezpečnost cestujících zaručuje kamerový systém se šesti vnitřními a šesti vnějšími kamerami.

Koncepce nových nízkopodlažních tramvají 29 T vychází z moderních tramvají 26 T, které začínají jezdit v maďarské Miskolci. Vozidla jsou pětičlánková a mají rozchod 1000 mm. Jejich první a poslední podvozek jsou plně otočné. Maximální rychlost vozidel je 65 km/hod.

Tramvaje 30 T vyrábí společnost Škoda Transportation pro slovenskou metropoli Bratislavu. Jejich koncepce vychází z moderních tramvají 26 T, které jsou určené pro maďarské město Miskolc. Jedná se o obousměrné nízkopodlažní vozidlo vybavené moderní elektronikou. Bratislavské tramvaje 30 T jsou pětičlánkové a vejde se do nich zhruba 350 cestujících. První a poslední podvozek jsou plně otočné a mají rozchod 1000 mm.

Vozidla nabízejí zejména dostatek místa pro pasažéry, vhodné umístění zádržných systémů a také velmi klidný chod. Tramvaje jsou kompletně klimatizované, včetně kabiny řidiče. Pro cestující se sníženou pohyblivostí je připravena výklopná plošina, která usnadňuje jejich nástup i výstup. Ve vozidle je také zařízení pro hlasovou komunikaci mezi nevidomými cestujícími a řidičem. Samozřejmostí je rovněž přehledný audiovizuální, informační a kamerový systém.

Technické podrobnosti a fotografie na: http://www.skoda.cz/cs/produkty/tramvaje/tramvaj-30-t/

ZDROJ:http://www.skoda.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů