Čtvrtek, 28. března 2024

Na jihu Čech bodovala obalová firma

Na jihu Čech bodovala obalová firma

Soutěž o Vodafone Firmu roku v Jihočeském kraji ovládla společnost Steinbauer Lechner, která podniká v oboru obalové technologie. Na trhu působí 21 let a kromě výroby nejrůznějších obalů se zabývá i jejich inovacemi.

Společnost ze Štěpánovic u Českých Budějovic založil Antonín Steinbauer, když přišel o práci a nechtěl se smířit s osudem nezaměstnaného. "Vybudovali jsme moderní firmu, která je schopná zabalit a odeslat na místo určení vše - od uměleckých děl až po technologické strojní celky," řekl zakladatel firmy. Ta dnes zaměstnává 70 lidí a vyrábí či vyvíjí obaly pro strojírenské, elektrotechnické či energetické firmy i firmy z oblasti leteckého průmyslu.

Steinbauer Lechner zároveň získal i speciální ocenění Odpovědná firma kraje, kterou udílí Vodafone za nejlepší vztah společnosti k životnímu prostředí a ke svým zaměstnancům. "Firma je poměrně významným lokálním zaměstnavatelem, nejvíce zaměstnanců se rekrutuje z blízkého okolí," uvedl Martin Luňáček, zástupce firmy Vodafone v porotě. "Líbí se mi, že podporuje aktivity pro děti. Dlouhodobě spolupracuje se stacionářem pro děti s těžkým zdravotním postižením Bazalka. Důraz klade na kvalitní pracovní prostředí a snaží se být šetrná i v oblasti ekologie. Vybudovala tři nové kotelny s moderní technologií spalování biomasy," dodal.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů