Čtvrtek, 18. dubna 2024

Nová výsadba stromků na vodárenských objektech

Nová výsadba stromků na vodárenských objektech

Desítky nových stromů a keřů se objevilo v areálu úpravny vody Hatě a čistírny odpadních vod v Dubenci. Vysadilo je tam před několika dny na dvacet zaměstnanců společnosti 1.SčV, a.s. v rámci ekologického projektu Stromy pro život(R) společnosti Office Depot. Uvedené lokality tak obohatily například listnaté dřeviny jako habry, zlatice nebo waigelie, ale také jehličnany jalovec, borovice, smrky nebo thuje.

Příbram (10. října 2013) - Kromě svých hlavních činností spojených s provozováním vodovodů a kanalizací společnost 1.SčV, a.s. podporuje projekty především s ekologickým zaměřením. Výsadbou zeleně v lokalitách Hatě a Dubenec, kde provozuje úpravnu vody, a čistírnu odpadních vod, přispěla k viditelnému zlepšení životního prostředí. "Vhodný výběr a rozmístění stromů a keřů je klíčem jak k zlepšení vzhledu vodohospodářských zařízení, tak k posílení biodiverzity a minimalizaci půdní eroze," upozornil Ing. Ivan Eis generální a finanční ředitel 1. SčV, a.s.. V tomto projektu však nejde jen o ekologické hledisko. Protože výsadbu stromů provedli zaměstnanci společnosti v rámci firemního dobrovolnictví, přispěla tato akce také k posílení sociálních vazeb mezi nimi i k upevnění vztahu k provozovaným lokalitám, kde pracují.

"Stromy pro život(R) je ekologický program společnosti Office Depot, která za každých 50 prodaných balíků papíru Office Depot nebo Papirius vysadí za zákazníka 1 strom. Program probíhá pod záštitou Fakulty lesnické a dřevařské České zemědělské univerzity v Praze. Od roku 2003, kdy projekt Stromy pro život(R) odstartoval, bylo již vysázeno více než 386 000 stromů.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů