Středa, 24. dubna 2024

Novinky z Centra pasivního domu 10/2013

Novinky z Centra pasivního domu 10/2013

Kurz o zajištění kvality pasivních domů začíná již za měsíc v Praze!

Rozšiřte si své dovednosti v nalezení problematických míst v projektu i na stavbě a staňte se těmi nejlepšími profíky, kteří pomáhají zajistit vysokou kvalitu všech prováděných prací na stavbě.

To vše s experty a v souladu s novou platnou legislativou na pražském kurzu ve dnech 4. - 6. listopadu 2013. Kurz je určený zejména pro inženýry a technický dozor. Hlaste se!

Jaký byl tento kurz v létě? Podívejte se sami!

Více informací o všech našich nových kurzech pro odborníky najdete zde.

Druhý listopadový víkend bude v Česku pasivní!

Již za necelý měsíc, od pátku 8. do neděle 10. listopadu, budete moci navštívit pasivní domy po celé České republice. Během druhého listopadového víkendu tak máte příležitost se obyvatel i stavitelů pasivních domů zeptat na to, jak se jim v takových domech žije, jak vlastně fungují a jak se staví.
Celý článek...

Zapojte svůj dům do desátých Dnů pasivních domů

Jak při podzimních plískanicích nejlépe vyhřát pasivní dům? No přece pozvat si do něj velkou návštěvu! A k tomu není lepší příležitost než již desátý ročník Dnů pasivních domů, které letos připadají na 8. - 10. listopadu 2013. Rádi bychom proto oslovili majitele pasivních domů, aby se i se svými domy zapojili.
Celý článek...

Nechte si zdarma posoudit váš projekt rekonstrukce!

Plánujete komplexní rekonstrukci domu? Chcete dostat k projektu zdarma názor a připomínky více odborníků? Nyní máte šanci! V rámci pilotních workshopů nabízíme nezávislou oponenturu projektu rekonstrukce vašeho domu.
Celý článek...

Zveme na mezinárodní konferenci Pasívne domy 2013

Vede cesta k téměř nulovým budovám přes pasivní domy? Odpověď na tuto otázku budou 18. října 2013 v Bratislavě společně hledat odborníci a další diskutující na již devátém ročníku mezinárodní odborné konference Pasivní domy.
Celý článek...

Vladimír Špidla: Snižování energetické náročnosti je racionální a zásadní

Pokud budeme radikálně úspěšní s naším programem snižování energetické náročnosti, teplárny v některých městech ztratí ekonomický smysl, říká Vladimír Špidla. Rozhovor serveru Ekolist se stínovým ministrem životního prostředí o programu ČSSD se točí kolem energetiky nebo adaptací na klima.
Celý článek...

Renovace budov přinesou na severu Moravy nová pracovní místa

Dlouhodobé financování státního podpůrného programu Nová zelená úsporám pro rodinné domy a efektivní zapojení evropských fondů pro energeticky úsporné renovace bytových domů a veřejných budov může už do jednoho roku vytvořit v Moravskoslezském kraji několik tisíc pracovních míst.
Celý článek...

Vybíráme prvky pasivního domu

Stavebníci, kteří se rozhodnou pro energeticky úsporný dům, vědí, že při stavbě bude potřeba sáhnout do trošku jiných kategorií výrobků, než jsou běžně zvyklí. Společným jmenovatelem takových produktů je nejen vysoká kvalita provedení, ale zejména opatření pro maximální úsporu energie.
Celý článek...

Konference Smart Cities 2013

Zveme na odbornou konferenci Smart Cities věnovanou chytrému urbanistickému a energetickému řešení měst budoucnosti, která je pořádána u příležitosti 2. ročníku česko-slovenské soutěže energeticky, konstrukčně a architektonicky výjimečných staveb Building Efficiency Awards 2014.
Celý článek...

Architekt Josef Smola: Aktivní obránce pasivního domu

Architekt Josef Smola se zaměřuje především na navrhování energeticky úsporných staveb. Svojí energií však propagátor pasivních domů rozhodně nešetří. "Mám to tu opravdu hodně pracovní," omlouvá stohy publikací a studií se svém ateliéru. "Ale jsem rád, že si nás práce hledá sama," říká v rozhovoru pro časopis E15.
Celý článek...

VIDEO: Naučte se navrhovat domy úsporně!

Naše nové kurzy pro odborníky v oblasti energeticky efektivní výstavby startují již za pár týdnů. Ještě stále nevíte, co máte čekat? Pak není lepší cesta, jak se to dozvědět, než se podívat na naše nové video!
Celý článek...

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů