Sobota, 20. dubna 2024

MPO ČR přislíbilo otevřenou spolupráci na tvorbě Národní strategie CSR

MPO ČR přislíbilo otevřenou spolupráci na tvorbě Národní strategie CSR

Tvorba Národní strategie CSR postoupila do další důležité fáze. 8.října se na MPO ČR sešli u kulatého stolu zástupci veřejné správy, zástuci komerčního sektoru a zástupci odborných organizací,kteří se problematikou CSR dlouhodobě zabývají, aby otevřeně připomínkovali první návrh Národní strategie CSR předložený MPO ČR.

Zástupci Byznys pro společnost přizvali k diskusi ke kulatému stolu své členské firmy, protože věří, že právě vedení firem je nositelem CSR v ČR, a z tohoto pohledu je zásadní, aby se firmy na tvorbě Národní strategie CSR bezprostředně podílely. Členské firmy Byznys pro společnost ( IBM,E.ON Česká republika,GlaxoSmithKline,Mosaic House,Plzeňský Prazdroj,Tesco Stores ČR,Telefónica Czech Republic,Skupina ČEZ,Škoda AUTO,Vodafone,PwC,Siemens,AWT) reprezentovali zástupci vyššího managementu a ti vyjádřili zájem být do dalších kroků tvorby Národní strategie CSR zahrnuti.

Zástupci MPO ČR přislíbili přímou a otevřenou spolupráci s firmami při dalších krocích tvorby Národní strategie CSR a potvrdili, že vítají odborné partnerství s platformou Byznys pro společnost.

Setkání u kulatého stolu na MPO ČR bylo klíčovým krokem, který zahájil diskusi a otevřenou spolupráci se zástupci firem a odbornými organizacemi. Tvorba Národního plánu CSR bude i nadále pravidelně všemi stranami připomínkována a vyhodnocována. Finální dokument by měl být hotový do konce roku 2013.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů