Čtvrtek, 28. března 2024

10. ročník ceny TOP Odpovědná firma 2013 zná své vítěze, u veřejnosti uspěl EnviWeb!

Nejodpovědnějšími firmami 2013 Siemens a Galvamet, v hlasování veřejnosti zvítězili ČEZ a (i díky Vašim hlasům :-) náš EnviWeb!

10. ročník ceny TOP Odpovědná firma 2013 zná své vítěze, u veřejnosti uspěl EnviWeb!

Desátý jubilejní ročník prestižní ceny za odpovědné podnikání TOP Odpovědná firma, zná své letošní vítěze. Oceněné firmy si převzaly své ceny ve 13 soutěžních kategoriích včera na slavnostním galavečeru ve Slovanském domě.

"Odpovědnost v podnikání je stále více součástí strategického přístupu u velkých i malých firem. V desátém roce ceny vidíme neuvěřitelný posun u firem všech velikostí a zaměření. Každým rokem stojí o ocenění v soutěži TOP Odpovědná firma stále větší množství firem. V letošním roce se jich přihlásilo téměř 80, " říká Pavlína Kalousová, předsedkyně Byznys pro společnost, odborné CSR organizace, která cenu uděluje.

TOP Odpovědná firma je jediný žebříček v České republice, který již deset let oceňuje a hodnotí odpovědné podnikání a firemní CSR projekty. Oceněné firmy, které vybírá nezávislá odborná komise, se dlouhodobě a strategicky věnují odpovědnému přístupu v klíčových oblastech společenské odpovědnosti a přinášejí inovativní řešení v rámci udržitelného podnikání.

předávání

Cena veřejnosti HN a Ihned .cz, Top Odpovědná malá firma, Karel Tinl, šéf Ihned byznys, Radek Janoušek, Enviweb, Vladimír Piskáček, ředitel redakcí Economia, Miluše Horská Místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR

Vítězem hlavních cen TOP Odpovědná velká firma 2013 se stala společnost Siemens za dlouhodobý odpovědný přístup v klíčových oblastech své činnosti, který pravidelně monitoruje a výsledky svých programů transparentně komunikuje dovnitř i navenek své společnosti.

Druhé místo získala společnost ŠKODA AUTO a na třetím místě se umístila Telefónica Czech Republic.

Vítězem ceny TOP Odpovědná malá firma 2013 se stala společnost GALVAMET za komplexní odpovědné řízení společnosti a firemní kulturu.
Druhé místo získala společnost eBrána a třetí místo PRK Partners, advokátní kancelář.

Vůbec poprvé v historii soutěže pak měli možnost rozhodnout čtenáři serveru IHNED.cz o ceně veřejnosti, tedy o tom, která firma je z jejich pohledu nejodpovědnější. Cenu čtenářů získala Skupina ČEZ jako odpovědná velká firma.

"Toto ocenění má pro nás největší váhu. Právě proto, že hlasovala laická veřejnost," říká Michaela Chaloupková, předsedkyně představenstva. ČEZ například v době po povodních uspořádal sbírku a do postižených oblastí, především na Kolínsko a Sedlčansko poslal téměř tři miliony korun.

Mezi malými firmami pak u čtenářů vyhrál ekologický server Enviweb.cz.

Soutěž TOP Odpovědná firma každoročně reaguje na palčivá témata z oblasti odpovědného podnikání, a tak i letos firmy mohly hlásit své odpovědné projekty, zaměřené na zvyšování kvality pracovního a soukromého života, do kategorie Pracoviště budoucnosti 2013. V této kategorii zvítězila společnost Tchibo Praha za projekt Společně tvoříme svět. TOP Odpovědným hotelem je Hilton Prague a Odpovědným prodejcem Jednota, spotřební družstvo České Budějovice.

Cenu Odpovědný leader 2013 vyhrála dvojice Pavel Baudiš a Eduard Kučera, zakladatelé Avast Software, za založení Nadačního fondu AVAST, do kterého firma přispívá dvěma a půl procenty hrubého zisku, v posledních letech byla celková věnovaná částka do fondu větší než 80 miliónů korun. Nadační fond podporuje projekty Člověka v tísni, Konta Bariéry či např. Domova Sue Ryder. Prioritně podporuje projekty, které pomáhají umírajícím. Novinkou je zapojení zaměstnanců AVAST Software a podpora jejich dobrovolnických aktivit.

Celkové výsledky ceny TOP Odpovědná firma 2013 naleznete zde. Otevřít odkaz v novém okně

Oceněným gratuluje!

Děkujeme všem účastníkům ceny a partnerům za podporu odpovědného podnikání v České republice!

komplet

Zdroj: www.byznysprospolecnost.cz, www.iHNed.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů