Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

ŠKODA AUTO rozšiřuje nabídku úsporných a ekologicky šetrných modelů GreenLine. Ve Frankfurtu nad Mohanem představila ekologickou verzi nové generace vozu Octavia.
Více na: http://www.skoda-auto.cz/news/2013-09-10-mise-green-line

Společnost Procter & Gamble oznámila, že se pustila do vývoje plastikového obalu "nového věku". Ten má být oproti současným standardům tenčí, levnější a "zelenější", tedy výrazně šetrnější k životnímu prostředí. Nové obaly by měly P&G pomoci ušetřit miliardu dolarů ročně. Novou technologii vyvíjí společnost Imflux, kterou Procter & Gamble vlastní. Tato firma začala také nabírat nové zaměstnance. P&G počítá s tím, že začne používat nový typ obalů pro své tradiční značky, jakými jsou například prací prášky Tide, nebo plenky Pampers. Společnost patří mezi největší producenty obalů na světě.

Americký výrobce džínového oblečení Levi's uvedl na trh novou kolekci, určenou pro spotřebitele, kteří "myslí zeleně". Nové kalhoty jsou totiž údajně vyrobeny z recyklovaných plastových lahví. Na výrobu jedněch džínů z kolekce WasteLess je údajně zapotřebí osm petlahví. Americký týdeník AdWeek k tomu podotýká, že Levi's je jen jednou ze značek, které se rozhodly zareagovat na poptávku trhu a vezou se na "zelené vlně" udržitelného rozvoje. Dalším je třeba výrobce obuvi Nike, který tvrdí, že při výrobě tkaných kecek z kolekce FlyKnit se mu daří snižovat odpad při výrobě až o 88 procent.

Zástupci tiskáren, vydavatelů i odborné veřejnosti jsou zváni na seminář Ekoznačka EU pro tištěný papír. Jeho cílem je seznámit účastníky s možnosti certifikace tiskovin Ekoznačkou EU jako známkou sníženého dopadu na životní prostředí v celém tiskovém procesu.Seminář se koná ve středu 13. listopadu 2013 od 9:45 do 12:30 v budově Ministerstva životního prostředí v Praze (Vršovická 65, Praha 10). Potvrzení Vaší účasti, prosím, zašlete na e-mail Daniel.Hajek@mzp.cz do 6. listopadu 2013.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů