Čtvrtek, 9. května 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Co projedná vláda na schůzi 10.11.
1166/13 Návrh na obeslání 19. zasedání konference smluvních stran Rámcové úmluvy OSN o změně klimatu a 9. zasedání smluvních stran Kjótského protokolu (11. - 22. listopadu 2013, Varšava, Polsko)

Roman Klobouček se stal technickým ředitelem ČKD Praha DIZ. Ve funkci vystřídá Karla Kroupu, který se jako hlavní inženýr bude věnovat projektu v rámci výstavby spalovny Chotíkov. Klobouček přichází z Centroprojektu, kde působil jako ředitel divize energetické a průmyslové stavby, v minulosti pracoval 15 let v Chemoprojektu jako šéf řady projektů nebo ředitel projektování. V současnosti je členem prezidia asociace konzultačních inženýrů. Je absolventem Strojní fakulty VUT Brno, získal i titul MBA v rámci Brno International Business School. ČKD Praha DIZ, nejvýznamnější součást ČKD Group, je dodavatelem investičních celků nebo jejich částí pro odvětví energetiky, plynu a ropy, infrastruktury či ekologie.

O vybudování dvou spaloven v Palestině v celkové hodnotě až tři miliardy korun nyní jedná česká firma ČKD Praha DIZ, která se zabývá dodáváním a modernizací technologických investičních celků. Jejich stavba má začít zhruba za rok a zabere další dva až tři roky. Firmě ČKD Praha DIZ k zisku zakázky pomohly výborné reference z okolních arabských zemí.

Ekologický právní servis změnil název na Frank Bold
Ekologický právní servis, známý například z kampaně Rekonstrukce státu, kterou inicioval a koordinuje, přichází po 18 letech činnosti s novou značkou.
Frank Bold je nová značka mezinárodního týmu právníků, který je již od roku 1995 partnerem firem, občanů a společnosti. Frank Bold si bere to nejlepší z byznysu a neziskového sektoru, aby na mnoha úrovních společnosti podporoval vizi svobodné a odpovědné společnosti. Frank Bold je konsorcium bývalého Ekologického právního servisu a advokátní kanceláře Šikola a partneři.

ŘVC čeká stěhování, nové vedení našlo úspory ve výši 4,5 milionu ročně
Ředitelství vodních cest přistoupilo ke změnám v organizační struktuře a revizi provozních nákladů společnosti. Tyto kroky přinesou jen v roce 2014 úsporu přesahující 4,5 milionu korun. Novinkou je rovněž stěhování úřadu do budovy Ministerstva dopravy.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů