Pátek, 29. března 2024

Úspory energie, dřevěné stavění, moderní architektura - témata podzimního veletrhu STAVOTECH - Moderní dům Olomouc

Další již 46. pokračování stavebního a technického veletrhu STAVOTECH - Moderní dům Olomouc se uskuteční ve dnech 7. - 9. listopadu 2013 na olomouckém Výstavišti Flora.

Úspory energie,  dřevěné stavění, moderní architektura - témata podzimního veletrhu STAVOTECH - Moderní dům Olomouc

Listopadový veletrh STAVOTECH - Moderní dům je největším podzimním stavebním veletrhem na Moravě a přináší bohatou nabídku stavebních materiálů, výrobků, služeb a technologií. Součástí veletrhu je řada doprovodných výstav, konferencí, seminářů a prezentací - právě tady mohou stavaři, investoři i individuální stavebníci najít spoustu nových myšlenek, nápadů a informací...

Průřez stavebním oborem

Nosnou částí celého veletrhu STAVOTECH - Moderní dům je prezentace firem ve výstavní části. Přes 100 vystavovatelů představí nabídku širokého stavebního oboru i interiérového vybavení a nábytku.

Topit, svítit, šetřit

Úspory energie a využití obnovitelných zdrojů energie obsáhne specializovaná sekce EkoenergA ve své výstavní i přednáškové části. Témata letošních přednášek jsou - využití tepelných čerpadel a další moderní způsoby vytápění. Informace zde najdou i zájemci o program Nová zelená úsporám.

Dřevostavby jsou moderní

Aktuální téma dřevěného stavění je obsahem doprovodné výstavy a konference MORAVSKÁ DŘEVOSTAVBA. Přednáškový blok představí tradiční i specifické materiály a technologie vhodné pro dřevostavby, jejich realizaci v nízkoenergetickém a pasivním standardu i přizpůsobení realizace v záplavových oblastech. Odborným garantem této části je Asociace dodavatelů montovaných domů.

Architektura inspiruje

Další tradiční součástí veletrhu jsou Olomoucké dny architektury a stavebnictví. Architektonická procházka dává prostor pro prezentace výjimečných staveb a diskusi s autory projektů k tématům aktuálním nejen v Olomouci. Letos se vydáme na dvě zajímavé stavby. V pátek odpoledne do prostoru BEA centrum Olomouc za doprovodu Ing.arch. Ladislava Opletala z ateliéru ARTERA a v sobotu do přístavby Slovanského gymnázia Olomouc za doprovodu Ing.arch. Miroslava Pospíšila a jeho kolegů z Ateliéru-r. Dřevostavby jsou předmětem architektonických přehlídek Dřevěná stavba roku a Salon dřevostaveb. Studentské práce představí architektonické přehlídky Young Architects Award a Diplomové práce studentů fakult architektury. Také zde budou vystaveny prezentační panely všech 47 staveb, které se účastní soutěže "Stavba roku 2012 Olomouckého kraje", vyhlášené Olomouckým hejtmanstvím. Návštěvníci budou mít možnost naposled pohromadě shlédnout a zhodnotit to nejlepší, co bylo v Olomouckém kraji v letech 2011-2012 postaveno.

Regiony se rozvíjí

Olomoucký kraj zastřešuje expozici měst a obcí Olomouckého kraje, která je součástí přehlídky investičních příležitostí pod názvem RegionInvest. Kromě Olomouckého kraje se zde představí města Olomouc, Přerov, Prostějov, Litovel a Šternberk. Své místo pro prezentaci tady mají oceněné obce krajského kola soutěže Vesnice roku.

Podzimní veletrh STAVOTECH - Moderní dům a souběžně probíhající výstavy a prezentační akce jsou dobrou příležitostí pro konzultaci s odborníky i bohatým zdrojem hodnotných informací a inspirace. Nenechte si tedy ujít příležitost a zavítejte do zadní části olomouckého Výstaviště Flora (pavilony G, H a M) ve dnech 7. - 9. listopadu mezi 9,00 - 18,00, v sobotu do 17,00 hodin.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů