Pátek, 29. března 2024

Úspory energií a alternativní zdroje na veletrhu SOLAR PRAHA 2014

Úspory energií a alternativní zdroje na veletrhu SOLAR PRAHA 2014

Ve dnech 23. - 25. 1. 2014 se v PVA EXPO PRAHA Letňany uskuteční jubilejní 10. ročník veletrhu úspor energií Solar Praha spolu s 16. ročníkem veletrhu Střechy Praha a 2. ročníkem veletrhu Řemeslo Praha.

Solar Praha se nezaměřuje pouze na solární termiku a fotovoltaiku, jak by se z názvu mohlo zdát, ale zahrnuje veškeré alternativní zdroje energie, jako jsou např. větrné i malé vodní elektrárny, biomasa, tepelná čerpadla... Tématem veletrhu je i kogenerace a akumulace vyrobené energie.

Novinkou 10. ročníku bude poradenské centrum Šetrná doprava, jehož garantem je internetový magazín HYBRID.CZ. Ten se již sedm let věnuje šetrné ekologické dopravě a možnostmi alternativních pohonů.

Vzhledem k nepříznivé ekonomické situaci v ČR a potřebě hledat úsporná opatření se bude celým veletrhem včetně doprovodných aktivit prolínat téma úspor energií. Návštěvník bude mít například jedinečnou možnost seznámit se s celou řadou produktů zaměřených na úsporu tepla, elektřiny a vody v domácnostech.

Zazní řada podnětných přednášek pro širokou veřejnost. Návštěvníci jistě ocení tipy na nízkonákladová opatření pro snížení spotřeby energie na vytápění nebo téma optimalizace projektu rodinného domu.

Bohatý doprovodný program podpoří i předseda Klastru Česká peleta Ing. Vladimír Stupavský, který povede diskuzi o kvalitě pelet a dřevních paliv a vyspělosti kotlů na tuhá paliva ve vztahu k Zákonu o ochraně ovzduší a dotačních podporách. Neméně zajímavé budou přednášky pana Tomáše Barocha, zástupce společnosti Czech Nature Energy a České fotovoltaické asociace na téma porovnání výhodnosti využití alternativních zdrojů energie.

Zástupce Státního fondu životního prostředí se podělí o zkušenosti z Nové Zelené úsporám 2013 a sdělí aktuální informace o přípravě výzvy na rok 2014.

Po celou dobu veletrhu bude k dispozici bezplatné poradenské centrum, které organizačně zajišťuje EkoWATT, přední česká poradenská společnost v oblasti energetiky, ekonomiky a životního prostředí.

Podrobnější informace o veletrzích Solar Praha, Střechy Praha a Řemeslo Praha jsou k dispozici na www.strechy-praha.cz

praha

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů