Sobota, 20. dubna 2024

NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ SE SETKALI KOORDINÁTOŘI EVVO

NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ SE SETKALI KOORDINÁTOŘI EVVO

V úterý 5. listopadu 2013 se uskutečnilo Regionální setkání koordinátorů ekologické výchovy a dalších zájemců ze škol a nevládních neziskových organizací z Kraje Vysočina. Setkání pořádala obecně prospěšná společnost Chaloupkyve spoluprácise Stanicí Pavlov o.p.s. pod záštitou Kraje Vysočina.

Šedesátka pedagogů z mateřských a základních škol se v úvodu konference seznámila s nabídkou možností grantové podpory pro rozvoj EVVO na školách a s nabídkou vzdělávacích programů Chaloupek a Stanice Pavlov. O zkušenosti s realizováním EVVO v malotřídní škole se podělila paní učitelka Hana Zahradníčková ze ZŠ a MŠ Lhotky, o zážitky z mezinárodního dětského kempu ve Vídni, který proběhl v rámci přeshraničního projektu ACT WELL, paní učitelka Zuzana Jurková ze ZŠ Bory. Žáci ze ZŠ T.G.M. Moravské Budějovice velmi poutavě prezentovali projekt TREE RING. V praktických odpoledních dílnách se pedagogové seznámili s metodou badatelsky orientovaného učení, analyzovali výtvarné postupy čínského umělce ChuangSü, který svým dílem poukazuje na problematiku plastového odpadua zjistili, jak zajímavou prožitkovou formou vzdělávání mohou být výukové programy na záchranných stanicích pro handicapované živočichy. V hlasové dílně si vyzkoušeli dechová cvičení a hlasové techniky, nalézali hranice svého hlasu a naučili se je překonávat.

Konference nabídla nejen programy a materiály využitelné ve školní praxi, ale především prostor pro vzájemné setkání a výměnu zkušeností mezi pedagogy. "Další podobné setkání se uskuteční v listopadu 2014," dodává Jana Čížková, organizátorka konference.

Více informací poskytne:
Jana Čížková, tel.: 734 523 758, email: jana.cizkova@chaloupky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů