Úterý, 19. března 2024

Hledá se řešení drážního hluku

Hledá se řešení drážního hluku

Evropská komise pokračuje v řešení tématu drážní hluk. Z fondu "Connecting Europe Facility" chce dát k dispozici 231 mil. eur. Uvedli to představitelé Komise na semináři, konaném v Bruselu koncem září. V současnosti Komise shromažďuje informace o tom, jak nejlépe s hlukem bojovat. Zadala vypracování studie v této věci a táže se na názor veřejnosti internetovým dotazníkem. Výsledky by se měly odrazit v novém návrhu zákona.

Zájemci mohli odpovídat na dotazník EU do 3. října. Komise chtěla vědět, která řešení slibují největší úspěch: finanční podpora, ceny tras závislé na hluku, mezní hodnoty hluku pro drážní vozidla, technické specifikace pro interoperabilitu (TSI), předpisy pro Transevropské sítě (TEN), pro nejvytíženější úseky sítí nebo ochranná opatření pro osoby a životní prostředí.

"Snížení hluku v železniční nákladní dopravě vyžaduje evropské řešení," řekl Thomas Hailer, předseda Německého dopravního fóra. Podle něho je ale 231 mil. eur příliš málo. Přezbrojení brzd nákladních vagónů v Evropě stojí 800 mil. eur.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů