Čtvrtek, 25. dubna 2024

Česká firma bude vytápět Anglii

Česká firma bude vytápět Anglii

Plně automatizované kotle na biomasu podle vlastního know-how minimálně za půl miliardy korun plánuje v následujících letech vyrobit a dodat ostravská firma Smart Heating Technology. Hlavními odběrateli tzv. smart kotlů budou státní a soukromé firmy a organizace v Anglii. Kontrakt firmě přinese zvýšení ročního obratu o téměř pětinásobek.

Podle spolumajitele podniku Josefa Vávry společnost v dalších letech dodá stovky těchto kontejnerových celků. "V uplynulých týdnech jsme vyvezli první dva pilotní kontejnerové celky do okolí města Bristol. Téměř okamžitě přišly nové objednávky na další kusy, které postupně odesíláme na místo určení. Kapacita firmy se blíží plnému naplnění, souběžně proto plánujeme výstavbu další haly pro rozšíření výroby."

Výhodou vyráběných smart kotlů je nejen jejich tepelný výkon od 150 do 500 kW, díky němuž jeden kontejnerový celek vytopí například satelitní městečko až s 50 domy, ale i jeho 96% účinnost, která zaručuje návratnost vložených prostředků v rozmezí dvou až tří let. "Jde o sofistikované, ekologicky řešené celky na biomasu, tedy hlavně dřevěné peletky a dřevní štěpku, kontrolované automaticky. Majiteli jsou přes internet zasílány SMS zprávy o stavu paliva i stavu vyrobené energie. Kotel s veškerým příslušenstvím zabudujeme do kontejneru, který designově přizpůsobíme objektu, u něhož bude stát. Doslova ho sladíme s fasádou stávající budovy, aby nenarušil celkový dojem," pokračuje Vávra.

Takto připravený celek firma dokáže zprovoznit během 24 hodin, majitel objektu tak nemusí řešit nákladnou rekonstrukci budovy pro zabudování kotle. Moderní kontejnerové řešení je úplnou novinkou na trhu velkých automatických kotlů na biomasu a dle spolumajitele podniku láká. "Kromě Anglie dodáváme naše kotle i dalším zemím v Evropě, ale zákazníky máme v Americe i na Ukrajině. Naše kontejnerové kotelny už vyhřívají například ve Španělsku dva obytné domy v Pamploně, historický zámek Pazo De Vilamarin, sportovní komplexy nebo pečovatelský dům. V Irsku pak nákupní městské centrum, ve Skotsku střední školy a další. Hlavními odběrateli jsou majitelé objektů občanské vybavenosti, hal, hotelů, zemědělských objektů, obytných budov a průmyslových objektů," dodává Josef Vávra.

Zdroj:Technik
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů