Pátek, 26. dubna 2024

Ministerstvo zemědělství upřesňuje informace o zadání veřejné zakázky na poradenské služby v lesnickém a mysliveckém výzkumu

Ministerstvo zemědělství upřesňuje informace o zadání veřejné zakázky na poradenské služby v lesnickém a mysliveckém výzkumu

Ministerstvo zemědělství považuje za důležité upřesnit informace, které se objevily v médiích v souvislosti s jeho záměrem zadat veřejnou zakázku "Expertní a poradenská služba spojená s přenosem výsledků lesnického a mysliveckého výzkumu využitelných pro praxi a zajištění dostupnosti nových poznatků lesnického a mysliveckého výzkumu a lesnicky využitelných informací pro vlastníky lesa a subjekty hospodařící v lesích v letech 2014 - 2016".

Hlavním cílem služby je poskytovat informace o výsledcích lesnického a mysliveckého výzkumu použitelné v praxi kvůli zkvalitnění činností v oblasti lesního hospodářství a myslivosti, podpory trvale udržitelného hospodaření v lesích a usnadnění rozhodovacího procesu v rámci státní správy. Tedy především vlastníkům lesů, subjektům, které hospodaří v lesích, subjektům provádějícím výkon práva myslivosti v lesních honitbách a také zástupcům veřejné správy.

K naplnění cíle budou využívány referenční služby a zpracování rešerší z informací z odborné literatury, tvorba bibliografických a faktografických soupisů na zadané téma z oblasti lesnictví a myslivosti. Vlastníkům lesa bude sloužit ucelený interaktivní vyhledávací on-line systém, díky kterému budou mít přímý přístup do vybraných archivačních a dokumentačních databází. Dalším nástrojem jsou mezinárodní databáze a mezinárodní citační databáze a systém výměny publikací s partnerskými institucemi z celého světa.

Informace budou předávány také formou praktických přednášek, tematicky zaměřených seminářů a exkurzí určených pro odbornou veřejnost a zaměstnance státní správy se zaměřením na jednotlivé oblasti lesního hospodářství a myslivosti.

Klíčovou součástí této služby je pravidelné šíření výsledků lesnického výzkumu využitelných pro praxi prostřednictvím odborných časopisů a příruček v českém jazyce. Kromě vlastníků lesa a další odborné veřejnosti bude informace o lesnictví a výsledcích výzkumu získávat i široká veřejnost, a to prostřednictvím informativních letáků, hromadných sdělovacích prostředků i odborného tisku a internetu, informačních stánků v rámci lesnicky zaměřených výstav a on-line webové poradny.

Služba bude zadána na dobu tří let a smlouva bude částečně pojata jako rámcová. To znamená, že řada činností bude ze strany MZe operativně zadávána až na základě skutečné poptávky vlastníků lesů a dalších subjektů po nabízených službách. Navrhovaná částka 14 000 000 Kč je uváděna jako nejvyšší možná za celé období.

Dana Večeřová
ředitelka Odboru komunikace MZe

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů