Čtvrtek, 25. dubna 2024

Vodafone získal Národní cenu ČR za společenskou odpovědnost

Vodafone získal Národní cenu ČR za společenskou odpovědnost

Již od roku 2009 soutěží firmy, které se dlouhodobě zabývají společenskou odpovědností a jsou ochotné se v tomto směru porovnávat, o Národní cenu ČR za CSR. V rámci letošního srovnání s řadou dalších firem a organizací získal Vodafone Česká republika celkové vítězství právě v této soutěži. Cena je předávána během prestižního večera ve Španělském sále na Pražském hradě Ministrem průmyslu a obchodu ČR.

Vodafone je oceňován především za projekty hodnocení mobilních telefonů Eko-třídou, podporu handicapovaných podnikatelů a zaměstnavatelů, produkty pro seniory jako je dohledový systém Senior Inspect, aktivní zapojování zaměstnanců v dobrovolnictví a mnoho dalších. Dlouhodobě díky těmto programům Vodafone zapojuje jak zákazníky, tak své zaměstnance právě do společensky odpovědných aktivit.

Model hodnocení CSR v rámci Národní ceny byl inspirován platnými mezinárodními standardy i specifiky českých organizací komerční i neziskové sféry. Vítěz Národní ceny za společenskou odpovědnost je proto schopen se porovnávat nejen v tuzemsku, ale je srovnatelný s národními vítězi i v rámci celé Evropy. Zúčastněné firmy chtějí mimo jiné prezentovat, že se nezaměřují jen na okamžitou maximalizaci zisku, ale na jeho dosahování v dlouhodobé perspektivě.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů