Pátek, 26. dubna 2024

Hnutí Brontosaurus dokončilo audiostezku po významných brněnských stromech

Hnutí Brontosaurus dokončilo audiostezku po významných brněnských stromech

Tento týden dokončili dobrovolníci a dobrovolnice Hnutí Brontosaurus naučnou audiostezku, která mapuje významné stromy města Brna. Návštěvníci tak mají možnost projít centrem města a dozvědět se příběhy jednotlivých stromů a míst, kde se nacházejí.

Celá stezka zahrnuje 10 brněnských stromů a jedno bonusové zastavení. Poslední 2 přibyla tento týden. Nyní může celou audiostezkou projít každý. Stačí stáhnout mp3 nahrávky a vytisknout mapu z webu www.audiobrno.cz. Pak už stačí jen vyrazit.

Putování začíná bonusovým zastavením na hlavním vlakovém nádraží, odtud stezka pokračuje směrem na Malinovského náměstí a postupně tak putující obejdou celé centrum. Desáté, a tedy poslední zastavení, se nachází u jinanu dvoulaločnatého na ulici Biskupská u Denisových sadů.

Díky audionahrávkám, které vznikly v Českém rozhlase, se návštěvník dozví příběhy ukryté pod kůrou jednotlivých stromů. Zároveň obsahují informace o místech, kde se jednotlivé stromy nacházejí.

Projekt Audiobrno.cz podpořený Odborem životního prostředí Magistrátem města Brna, Nadací Veronica, Českým rozhlasem Brno a Mendelovou univerzitou volně navazuje na projekt Audioteplice.cz, který je obdobnou audionaučnou stezkou zaměřenou na významné památky města Tepl! ice. Jelikož se Akce příroda, program Hnutí Brontosaurus, dlouhodobě zabývá péčí o stromy a životní prostředí, vznikla pod jejími křídly i tato audionaučná stezka v Brně. Jejím cílem je informovat o významných stromech a o pozitivním vlivu dřevin ve městě.


Kontakt:

Dominik Grohmann, koordinátor Akce příroda, 603 297 218, akce-priroda@brontosaurus.cz

Martin Hnyk, koordinátor Audiabrno.cz, 720 293 776, martin.hnyk@gmail.com

Web Audiobrno http://audiobrno.cz/
Web Akce příroda http://akce.brontosaurus.cz/
Web Hnutí Brontosaurus http://brontosaurus.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů