Čtvrtek, 28. března 2024

Praha 8 ošetřuje cesty šetrně

Praha 8 ošetřuje cesty šetrně

Akciová společnost IPODEC - Čisté město (akcionáři jsou MČ Praha 8 a firma Marius Pedersen) převzala v listopadu již dvacátou nástavbu na vozy pro zimní údržbu komunikací. Hlavním přínosem je přesnější dávkování soli a písku.

>>Nástavby umožňují přesnější dávkování posypového materiálu, což ve finále znamená snížení dopadů zatím nezbytného solení vozovek na přírodu,<< řekl starosta MČ Praha 8 Jiří Janků a dodal, že IPODEC rozšiřuje vozový park tak, aby vozy splňovaly vysoké nároky na životní prostředí. Příkladem je čisticí vůz, který společnost přebrala letos na jaře, a jehož největším přínosem je filtr prachových částic.

Předaná nástavba Epoke SE 3800 Sirius AST je neseným, plně automatickým sypačem, jenž díky své konstrukci umožňuje spolehlivě provádět posyp solí, pískem, drtí a jinými materiály větších frakcí. Sirius se vyrábí se sedmi velikostmi zásobníku na suchý materiál, jež lze kombinovat se sedmi nádržemi na kapalinu, dvěma druhy elektronického řídicího systému, třemi druhy pohonu a celou řadou příslušenství. Konstrukce sypače umožňuje umístit zařízení do korby nosiče, nebo pomocí mezirámů na jeden z mnoha výměnných systémů.

Technické parametry nástavby: pohon sypače nástavbovým dieselovým tříválcovým, vodou chlazeným motorem Lombardini o výkonu 20 kW; objem zásobníku posypového materiálu 4 m3; šíře posypu nastavitelná z dálkového ovládání 2-12 m; sypané množství soli regulovatelné z dálkového ovládání 5-60 g/m2; sypané množství inertního materiálu plynule regulovatelné dálkovým ovládáním 30-240 g/m2; maximální pracovní rychlost 60 km/h.

Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů