Čtvrtek, 25. dubna 2024

Jungheinrich nominován na cenu Ecodesign

Jungheinrich nominován na cenu Ecodesign

Společnost Jungheinrich byla jako jediný zástupce z oboru intralogistiky oceněna za sériovou aplikaci lithium-iontové technologie u manipulační techniky. Nominační listinu pro německou cenu "Ecodesign 2013" převzal zástupce společnosti Jungheinrich od prezidenta spolkového úřadu pro životní prostředí Jochena Flasbartha. Jde o jedinou cenu německé vlády za ekologický design. Cena "Ecodesign", která byla udělována podruhé, vyznamenává inovativní výrobky, služby a koncepce, které dle údajů spolkového úřadu pro životní prostředí "přesvědčují jak z hlediska designu, tak i životního prostředí".

Porota sestavená z odborníků z nejrůznějších oborů nominovala v letošním roce na tuto cenu celkem 31 výrobků, služeb a koncepcí. Ručně vedený nízkozdvižný vozík Jungheinrich EJE 112i je vybaven praktickou baterií v kufříkové formě. Jde přitom o malý, lithium-iontový akumulátor, který má o 30 % vyšší energetickou efektivitu při delší životnosti, a je tak vhodný pro dlouhodobý každodenní provoz vozíku. To se přitom netýká jen použití na velmi omezeném prostoru, ale i v oblastech, ve kterých je důležitá nízká hmotnost, např. na rampách nákladních automobilů. Jungheinrich vozík EJE 112i tak do budoucna zajistí pomoc při klasickém použití v provozovnách a při nakládce a vykládce nákladních vozidel.

Základem je snížená celková hmotnost vozíku o asi 150 kg na zhruba 280 kg a vysoká účinnost nové technologie akumulátoru. Další přednosti jsou bezúdržbovost baterie, snadná manipulace s ní a možnost jejího rychlého dobíjení i mezidobíjení.

Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů