Pátek, 26. dubna 2024

MŽP si nechá vyrobit spodní prádlo s bobrem a ptákem

MŽP si nechá vyrobit spodní prádlo s bobrem a ptákem

Ministerstvo životního prostředí si nechá vyrobit tisíc kusů spodního prádla s bobrem na dámské a ptákem kormoránem na pánské variantě. Je to součástí zakázky na výrobu propagačních předmětů pro kampaň Česká příroda, uvedly dnešní Lidové noviny. Ekologové to kritizují a upozorňují na to, že peníze se mohly využít smysluplněji.

Zakázka s předpokládanou cenou maximálně 600.000 korun je schvalována na poslední chvíli, aby se stihly vyčerpat peníze z letošního rozpočtu. Lhůta pro nabídky vypršela ve středu, smlouva by měla být podepsána do konce roku.

Vedle obvyklých propagačních předmětů, jako jsou propisky, pastelky, deštníky, omalovánky nebo samolepky, je její součástí spodní prádlo s potiskem. "Pokud bychom zůstali jen u tradičních tužek a deštníků, tak byste se určitě neptali. A když se ptáte, tak se už o naší přírodě veřejně mluví a lidé se o ni budou budou intenzivněji a nadto i atraktivním způsobem zajímat. A dozvědí se mimo jiné i to, že o naše bobry a velké ptáky musíme vytrvale pečovat," napsal listu ministr Tomáš Podivínský.

Ekologické sdružení Hnutí Duha nápad kritizuje. Jeho mluvčí Jan Piňos ho označil za "ubohý". "Ty peníze by se daly využít pro nesčíslně užitečných projektů ve prospěch přírody," uvedl. Poukázal i na to, že resort je prakticky stále řízen ODS. Současný ministr byl náměstkem svého předchůdce Tomáše Chalupy z ODS, s nímž dosud některé záležitosti konzultuje.

Podivínský musel před několika dny vysvětlovat i další nákup na poslední chvíli. Rozhodl o nákupu 130 nových aut za desítky milionů korun.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů