Čtvrtek, 28. března 2024

Město UHERSKÉ HRADIŠTĚ má nejlepší sběrný dvůr v České republice

Město UHERSKÉ HRADIŠTĚ má nejlepší sběrný dvůr v České republice

Ve veřejné soutěži Sběrný dvůr roku, která hledá nejlepší sběrné dvory mezi obcemi nad 10 tisíc obyvatel v České republice, vyhrál sběrný dvůr Sběrné suroviny UH, s.r.o. v Uherském Hradišti na ulici Průmyslová. Soutěž pořádal kolektivní systém Asekol, který se zabývá zpětným odběrem vysloužilých elektrospotřebičů. O titulu nejlepší sběrný dvůr hlasovala veřejnost z celé republiky od dubna do listopadu tohoto roku. I přes velkou konkurenci obstál sběrný dvůr Sběrné suroviny UH, s.r.o. v Uherském Hradišti jako nejlepší sběrný dvůr.

"Jsme mile potěšeni, kolik pozitivních ohlasů náš sběrný dvůr dostal. Toto ocenění poukazuje na to, jak jsou lidé v našem městě aktivní ve třídění odpadu a usilují o pořádek kolem sebe. Za což jim patří velký dík! Dále velká zásluha patří městu Uherské Hradiště, které vytváří ve spolupráci s naší firmou podmínky pro provoz sběrného dvora a dalším partnerským obcím, Kunovice, Staré Město, Ostrožská Nová Ves, Kostelany nad Moravou, Uherský Ostroh, Boršice u Buchlovic, Bílovice, jejíž občané mohou taktéž využít služeb našeho sběrného dvora a odevzdat svůj odpad v ulici Průmyslová," uvedl obchodní ředitel Rudolf Mazánek, ml.

Soutěže se zúčastnilo přes 1170 sběrných dvorů z celé České republiky. Cílem bylo najít nejlepší sběrný dvůr, který je co nejdostupnější, uklizený, s přívětivou otevírací dobou, širokým rozsahem odebíraných odpadů uklizený a s ochotnou obsluhou.

Dne16.12.2013 přijeli zástupci společnosti Asekol osobně předat vítěznému dvoru cenu a poblahopřát k prvnímu místu. Slavnostní předání proběhlo v hlavní provozovně Sběrné suroviny UH, s.r.o. v Uherském Hradišti, kterého se osobně zúčastnil i zástupci životního prostředí města Uherského Hradiště.

Pro společnost Sběrné suroviny UH, s.r.o. je to několikáté významné ohodnocení v tomto roce.

" Ano, letos se nám podařilo získat ocenění vstřícného zaměstnavatele regionu, umístit se mezi 10 nejlepších firem ve Zlínském kraji, stát se nejlepším sběrným dvorem v České republice, a obdržet finanční raiting AAA, jenž poukazuje na naši bezproblémovou finanční stabilitu. Všechny uvedené ocenění jsou zásluhou celého týmu Sběrných surovin UH, s.r.o., nicméně stále máme co zlepšovat, tak aby byli naši zákazníci plně spokojeni. Já mohu za celý kolektiv slíbit, že na tom budeme permanentně pracovat," dodal obchodní ředitel Rudolf Mazánek, ml.

Vítězný sběrný dvůr Sběrné suroviny UH, s.r.o. tak získal finanční odměnu ve výši 70 tisíc korun, která má posloužit k dalšímu rozvoji sběrného dvoru.

"Finanční odměna bude z jedné čtvrtiny použita jako odměna za dobře vykonanou práci pro naše zaměstnance sběrného dvoru a zbylá část se použije na dovybavení sběrového dvora technickými prostředky, " dodal jednatel společnosti Rudolf Mazánek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů