Čtvrtek, 28. března 2024

Brabec má praxi z průmyslu, hnutí ANO je jeho třetí stranou

Brabec má praxi z průmyslu, hnutí ANO je jeho třetí stranou

Vizitka poslance hnutí ANO Richarda Brabce (47), kterého předseda hnutí ANO Andrej Babiš navrhuje na ministra životního prostředí v chystané koaliční vládě Bohuslava Sobotky:

Datum a místo narození: 5. července 1966 v Kladně
Vzdělání: absolvent Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze
Současné funkce: člen Poslanecké sněmovny (od října 2013), místopředseda hospodářského výboru Sněmovny; předseda dozorčí rady Lovochemie, a. s. (společnost je členem skupiny AGROFERT HOLDING, a. s., kterou vlastní šéf hnutí ANO Andrej Babiš)
Praxe: pracoval v řadě průmyslových podniků, především v chemičkách, mj. byl vedoucím odboru financování společnosti UNIPETROL, a. s., finančním ředitelem SPOLANA a.s. a v letech 2005-2011 generálním ředitelem Lovochemie, a. s. Působil či stále působí jako člen statutárních orgánů řady dalších společností.
Působení v politice: člen hnutí ANO, předseda ANO v Ústeckém kraji; bývalý člen ODS, později Unie svobody, mimo jiné byl zastupitelem Středočeského kraje (2000-2004; za Unii svobody) a zastupitelem města Kladna (1990-1998; za ODS).
Rodina: ženatý, má dvě děti.
Ostatní:
- je členem představenstva Svazu chemického průmyslu ČR, vlivné lobistické organizace.
- "Ministerstvo průmyslu by mi bylo bližší, to je pravda, ale v rámci chemičky jsem se zabýval i dopady na životní prostředí. Proto jsem od našeho hnutí dostal interní nominaci," řekl nedávno týdeníku Respekt.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů