Čtvrtek, 25. dubna 2024

Po silvestrovských oslavách Prahu uklidí 100 lidí a 14 strojů

Po silvestrovských oslavách Prahu uklidí 100 lidí a 14 strojů

Po silvestrovských oslavách bude centrum Prahy uklízet 100 lidí, kteří budou mít k dispozici 14 velkoobjemových kontejnerů. Stroje začnou uklízet ve 03:00, ruční čištění začne o hodinu a půl později, sdělil ČTK mluvčí TSK Tomáš Mrázek.

"Pokud nebude sněžit, skončí hrubý úklid do 10:00 dopoledne a všechny komunikace budou dočištěny maximálně do 17:00," uvedl šéf TSK Ladislav Pivec.

Na pravém břehu Vltavy bude uklizena plocha o výměře 133.382 metrů čtverečních a na levém břehu o 40.962 metrů čtverečních. TSK se zaměří například na úklid Václavského náměstí a přilehlých ulic, pěší zóny v ulici Na Příkopě, uklízet se bude na Staroměstském náměstí a po celé Královské cestě včetně Karlova mostu a Malostranského a Hradčanského náměstí.

"V případě, že Prahu zasype sníh, může se úklid protáhnout až o 48 hodin," uvedl Mrázek. V tom případě TSK počítá i s průběžným odvážením sněhu na náplavku Na Františku.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů