Čtvrtek, 18. dubna 2024

Rok 2014 přinese jednotný evropský patent či zákaz prodeje rtuťových teploměrů

Rok 2014 přinese jednotný evropský patent či zákaz prodeje rtuťových teploměrů
Jednotný evropský patent pro posílení inovací, nová legislativa týkající se rtuti či elektrického odpadu, právní předpisy o ochraně spotřebitele a duševního vlastnictví, ochrana životního prostředí a mnoho dalších důležitých zákonů, které ovlivní každodenní život Evropanů, vstoupí tento rok v platnost.
Od ledna 2014 byl rovněž odstartován program Erasmus +, jež umožní více než čtyřem milionům mladých lidí studovat či vyjet na praxi do zahraničí až do roku 2020.
V dubnu vstoupí v platnost zákon zakazující prodej rtuťových teploměrů a v listopadu nové předpisy k lepší recyklaci elektrických a elektronických zařízení.
Dále vstoupí v platnost nová pravidla týkající se tabákových výrobků a opatření na ochranu osobních údajů. Legislativa v roce 2014 rovněž přinese opatření ke zlepšení volného pohybu pracovníků v EU.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů