Pátek, 19. dubna 2024

Brabec po nástupu na MŽP chystá audit smluvních vztahů

Brabec po nástupu na MŽP chystá audit smluvních vztahů

Budoucí ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO) chce po svém nástupu udělat audit smluvních vztahů úřadu. Zaměřit se chce i na problémy s čerpáním z operačního fondu Životní prostředí, regulaci vodárenství a proces posuzování vlivu na životní prostředí (EIA). Řekl to novinářům po dnešním setkání s prezidentem Milošem Zemanem. Poté se Zeman setkal s kandidátem na ministra kultury Danielem Hermanem (KDU-ČSL), se kterým mluvil mimo jiné o ochraně památek, a s kandidátkou na ministryni práce Michaelou Marksovou Tominovou.

Podle Brabce byla debata s hlavou státu velmi praktická a prezident prý měl odborný vhled do problematiky životního prostředí. Brabec mu představil své priority v oboru. V problematice operačních programů bude podle Brabce potřeba především krizového řízení. Brabec tak chce využít své zkušenosti z vedení některých firem, které jsou součástí skupiny Agrofert Andreje Babiše.

Brabec novinářům řekl, že neměl pocit, že by jej prezident nechtěl jmenovat. Oslovoval jej prý "budoucí ministře".

Brabec uvedl, že už si na úřad vybral i svůj odborný tým. Jména ale nechtěl prozrazovat. Podle něj to ještě záleží na tom, jak se koalice dohodne na politických nominacích na náměstky. ČSSD a lidovci by totiž rádi dosadili své náměstky na ministerstva řízená ANO. To se ale ANO nelíbí.

kráceno

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů