Pátek, 26. dubna 2024

Vyrobte kovozvíře a vyhrajte v atraktivní soutěži třeba 100.000,- Kč za první místo!

Vyrobte kovozvíře a vyhrajte v atraktivní soutěži třeba 100.000,- Kč za první místo!

30.3.2013 - 30.3.2014

Unikátní KOVOZOO v areálu společnosti REC Group ve Starém Městě je domovem originálních zvířat z kovového odpadu. Najdete tu živočichy, pocházející z různých kontinentů, tvory malé i velké, divoké i krotké. Jedno mají společné. Jejich parametry odpovídají životní velikosti jejich reálných předloh. Aktuálně KOVOZOO sdružuje 50 zvířecích exemplářů. A do roka a do dne se jejich počet ještě výrazně rozroste. Oslavy DNE ZEMĚ 2013 byly totiž dnem vyhlášení nové atraktivní soutěže.

Zapojit se mohou fyzické i právnické osoby - tj. nejen jednotlivci, ale také firmy, školy nebo zájmová sdružení. "Podmínky pro soutěžící jsou takřka totožné s předchozím ročníkem. Největší změnou snad je, že soutěžní zvíře nemusí být vyrobeno pouze z kovového šrotu. Částečně mohou být použity i nové kovy nebo jiný materiál - například dřeva nebo skla," prozradil Bronislav Janeček, generální ředitel skupiny REC Group, jež je vyhlašovatelem soutěže.

Zvířata budou soutěžící zhotovovat ve vlastních prostorách, využít ale mohou kovového šrotu od vyhlašovatele soutěže. Při realizaci je nutno dbát na bezpečnost - zvíře musí být dobře ukotvitelné na podstavec kvůli stabilitě.

Ve výsledku bude hodnocen nejen celkový dojem, ale také podobnost a shodnost velikosti s originálem a preciznost provedení. Slavnostní veřejné vyhlášení vítězů proběhne na příštím DNU ZEMĚ - v dubnu roku 2014. Mezi pět soutěžících bude rozděleno 170 000 Kč - a sice v podobě finančních odměn od 5.000 Kč pro páté místo až po 100.000 Kč pro místo první.

kovosteelrecycling.formees.cz (obsahuje přihlášku, video ukázku, kontakty a pravidla)

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů