Pátek, 29. března 2024

Bloomberg bude emisarem OSN pro změnu klimatu

Bloomberg bude emisarem OSN pro změnu klimatu

Bývalý starosta New Yorku a mediální magnát Michael Bloomberg byl dnes jmenován zvláštním velvyslancem OSN pro města a klimatickou změnu. Oznámil to mluvčí světové organizace Farhan Haq. Podle něj bude Bloomberg generálnímu tajemníkovi OSN Pan Ki-munovi pomáhat při jednání se starosty velkých měst ve snaze koordinovat dlouhodobou spolupráci mezi velkoměsty, pokud jde o změnu klimatu.

Bloomberg byl do začátku letošního roku 12 let starostou New Yorku. Ve funkci se soustředil i na důsledky změny klimatu a na to, jak by se velká města měla vyrovnávat s přírůstkem obyvatel a neškodila přitom životnímu prostředí. Loni tvrdil, že v New Yorku je nejčistší vzduch za posledních 50 let a že jeho kvalita je lepší, než v ostatních amerických velkých městech.

Bloomberg bude podle Haqa 23. září v New Yorku předsedat summitu o klimatické změně. Začátkem února se bude v Johannesburgu podílet na jednání skupiny 40 velkých světových měst, která prosazují lokální opatření omezující emise skleníkových plynů.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů