Úterý, 23. dubna 2024

ENERGYREGION - Možnosti spolupráce s dodavateli elektřiny a zemního plynu

ENERGYREGION - Možnosti spolupráce s dodavateli elektřiny a zemního plynu

Dobrý den,

dovolte, abychom Vám tímto představili nové výstupy projektu ENERGYREGION, který je zaměřený na energetické úspory a podporu obnovitelných zdrojů.

Na adrese http://www.mas-moravsky-kras.cz/mistni-akcni-skupina/energyregion/vystupy-projektu/ nyní nově naleznete odkaz na stažení analýzy, která se věnuje možnostem spolupráce s dodavateli elektřiny a zemního plynu. Tato studie, vycházející z osnov projektu, je členěna do tří částí:

- První z nich kromě jiného obsahuje rozbor právních aspektů spotřebitelské ochrany, a přehled možností mobility z pohledu odběratele.
- Druhá část představuje SWOT analýzu provedenou ve dvou variantách: první, obecné, charakterizující postavení spotřebitele na trhu a druhé, která analyzuje možnosti spolupráce mezi spotřebiteli a dodavateli. Na každou z nich navazuje přehled možných strategií, které můžou odběratelé (ať už ve formě fyzické osoby, či zástupců municipální sféry) do budoucna uplatňovat.
- Závěrečná část práce je věnována zejména zástupcům obcí, kdy rozebírá jednotlivé možnosti realizace hromadného nákupu elektrické energie, či zemního plynu. Součástí je přehledný metodický pokyn pro vlastní realizaci takového nákupu.

Vlastní studie je doplněna o komentář analytika trhu Ing. Jana Schindlera, který působí mimo jiné jako správce nezávislého srovnávače cen elektřiny a zemního plynu na portálu http://kalkulator.tzb-info.cz/
V brzké době na stejné adrese přibude také přehled možností optimalizace nákupů energie, zejména elektřiny a zemního plynu.

V této souvislosti si dovolujeme upozornit právě na potenciál hromadných nákupů, který některým obcím v regionu přinesl v loňském roce úspory při nákupu zmíněných komodit ve výši až několika desítek procent.
Při zájmu o bližší informace nás prosím neváhejte kontaktovat. Buď přímo osobně, na naší adrese, nebo prostřednictvím emailu.

MAS Moravský kras o.s.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů