Úterý, 19. března 2024

EKOWATT ZAHÁJIL DALŠÍ FÁZI CERTIFIKACE BREEAM IN USE PRESTIŽNÍHO BYZNYS CENTRA V MOSKVĚ

EKOWATT ZAHÁJIL DALŠÍ FÁZI CERTIFIKACE BREEAM IN USE PRESTIŽNÍHO BYZNYS CENTRA V MOSKVĚ

EkoWATT zpracovává v letošním roce třetí část environmentální certifikace BREEAM In Use pro prestižní byznys centrum Romanov Dvor v Moskvě. Stali jsme se tak jedinou tuzemskou firmou, která realizuje certifikaci BREEAM In Use International ve všech třech částech Part 1, 2, 3.

Environmentální certifikace BREEAM In Use je symbolem kvality komerčních budov. Certifikace BREEAM je globálně rozšířená a respektovaná. Budovy s tímto označením získávají významnou konkurenční výhodu při hledání nájemců, mají nižší provozní náklady a méně zatěžují životní prostředí. Certifikace hodnotí tři nezávislé části - budovu jako takovou, způsob jejího provozování a vnitřní procesy firem, které v ní sídlí. U budov s více nájemci se obvykle provádí certifikace první a druhé části, protože je velmi obtížné ovlivnit interní procesy nájemců. Od loňského roku existuje nové, mezinárodní schéma certifikace, kterů umožňuje lepší hodnocení projketům nacházejícím se mimo Velkou Británii.

V loňském roce EkoWATT zpracoval certifikaci BREEAM In Use pro byznys centrum Romanov Dvor v Moskvě. Toto centrum situované přímo proti Kremlu patří mezi trojici nejprestižnějších administrativních center v Rusku. Certifikace proběhla v novém formátu BREEAM In Use International a zařadila se! mezi první padesátku budov na světě, které byly certifikovány v tomto novém schématu. V letošním roce bude certifikace rozšířena na oblasti managementu a vnitřní organizace. EkoWATT se tak stává jedinou tuzemskou firmou, která realizuje certifikaci BREEAM In Use International ve všech třech částech Part 1, 2, 3.


Kontakt: František Macholda
EkoWATT, Centrum pro obnovitelné zdroje a úspory energie
Švábky 2, 180 00 Praha 8
tel: 266 710 247, 608 055 111
e-mail: frantisek.macholda@ekowatt.cz, www.ekowatt.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů