Čtvrtek, 25. dubna 2024

Šumavské RozVerky Ekologického institutu Veronica

Šumavské RozVerky Ekologického institutu Veronica

Nejlepší zpráva ze Šumavy

Krajský soud v Plzni rozhodl, že lidé blokující nelegální těžbu na Šumavě v létě 2011 byli v právu. Soud dospěl k závěru, že kácení u Ptačího potoka bylo protizákonné. Vyhověl tak žalobě Mojmíra Vlašína. Verdikt je pravomocný, neexistuje proti němu odvolání. V rozsudku se krom jiného přímo píše: "Odpůrce (Policie ČR) ... měl vědět, že svým zákrokem poskytuje ochranu nezákonné těžbě ... , a to v demokratickém právním státě tím nejhorším možným způsobem, násilným zásahem proti demonstrantům." Celý rozsudek je dostupný na webu.
Více informací naleznete zde.

Nejlepší zpráva ze Šumavy

Ekologická poradna - květinou ani pěstitele neuhodíš!

Na evropský trh se v dnešní době téměř 98% všech řezaných květin dováží. Výpary chemikálií používaných při jejich pěstování unikají do ovzduší a tím tráví blízké okolí. 90% žen pracujících na květinových farmách v Keni bylo svými nadřízenými znásilněno. - Nechcete tuto situaci podporovat? Zvolte si svou vlastní eko-logickou cestu. Některé tipy nabízí článek v časopisu Veronica.
Více informací naleznete zde.

Děkujeme divákům za divadlo

Ekologická poradna Veronica děkuje všem dárcům, kteří přispěli na benefiční divadelní představení Žumpa, jehož světová premiéra proběhla 7. února. Diváci v až po strop narvaném divadle Husa na Provázku vytvořili báječnou atmosféru. Kdo představení nestihl, může se podívat na fotografie z celého večera. I díky Vašim penězům může poradna nadále pomáhat životnímu prostřední. Otevřeno má: po 13-17, út 9-17, st 9-13 a čt 9-17 h.
Více informací naleznete zde.

Ekotipy - ženy, zkuste kalíšek!

Představte si ten luxus nemuset už nikdy více kupovat menstruační vložky nebo tampóny... A těch peněz, co ušetříte! A toho odpadu, co přestanete produkovat! Jak se vám to jeví? Ekoporadkyně Johanka používá kalíšek už několik let a neměnila by. Při výběru doporučuje vyzkoušet si různé typy kalíšků a nechat si poradit nejlépe od několika zavedených uživatelek. Třeba v Ekoporadně Veronica.
Více informací naleznete zde.

Již v zimě je třeba myslet na dovolenou - nejlépe takovou, která má příběh

Zima stále za okny, ale představa teplých dní, voňavých bělokarpatských luk, ptačího koncertu v sadu, výletů s průvodcem nebo relaxu v přírodní zahradě - ta vás zahřeje. Již teď se můžete hlásit na naši Dovolenou s příběhem. Příběh Hostětína všichni naši příznivci znají. Ale jaký bude ten váš příběh po dovolené v magické krajině Bílých Karpat?
Více informací naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů