Čtvrtek, 25. dubna 2024

ECHA publikovala aktualizované pokyny pro sestavení bezpečnostních listů (verze 2)

ECHA publikovala aktualizované pokyny pro sestavení bezpečnostních listů (verze 2)

Na webu ECHA jsou již dostupné aktualizované pokyny pro sestavení bezpečnostních listů v českém jazyce (publikováno ECHA 5. 12. 2013 a 12. 2. 2014).

Evropská agentura pro chemické látky (ECHA) publikovala překlady nově aktualizovaných Pokynů pro sestavení bezpečnostních listů (Pokyny) ve 22 jazycích členských států EU. Byla aktualizována zejména příloha 2 těchto pokynů. Do přílohy 2 byly přesunuty a aktualizovány informace, které byly dříve obsaženy v samostatném dokumentu části G, Pokynů k požadavkům na informace a posuzování chemické bezpečnosti. Příloha 2 tak poskytuje návod, jak zahrnout do bezpečnostního listu relevantní informace ze scénáře expozice a jak bezpečnostní list rozšířit připojením scénáře expozice. Je uveden vzájemný vztah mezi scénářem expozice a jednotlivými oddíly bezpečnostního listu. Dále byly v Pokynech aktualizovány kapitoly 3.14, 3.22, 3.23 a provedeny další úpravy.

Anglická verze aktualizovaných Pokynů pro sestavení bezpečnostních listů byla již publikována bezprostředně po finalizaci a konzultační proceduře v prosinci 2013.

Další informace z ECHA

Guidance on the compilation for safety data sheets (version 2.0)

Consultation procedure on Guidance

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů