Úterý, 23. dubna 2024

Ředitelem SFŽP je oficiálně Valdman, na MŽP jsou další změny

Ředitelem SFŽP je oficiálně Valdman, na MŽP jsou další změny

Ředitelem Státního fondu životního prostředí (SFŽP) bude od 1. března Petr Valdman, který byl vedením úřadu pověřen začátkem února. Do funkce jej oficiálně jmenoval ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). ČTK o tom dnes informovala mluvčí fondu Petra Kučerová. Na ministerstvu životního prostředí se podle informací ČTK v těchto dnech odehrává další reorganizace, která se týká desítek zaměstnanců.

Ministr životního prostředí Richard Brabec zrušil ke dni 28. února Petru Valdmanovi pověření k řízení SFŽP a současně ho s účinností od 1. března jmenoval ředitelem fondu, uvedla Kučerová. Valdman ve fondu již dříve působil jako náměstek. Vrátil se z Technologické agentury ČR, kterou řídí exministryně životního prostředí Rut Bízková.

Přímo na ministerstvu pokračují změny, které už před časem avizoval ministr Brabec. Nově se podle informací ČTK zrušil odbor vnitřní správy a IT, který se rozdělí na další dva úseky. Bude vznikat i nové oddělení, které má na starosti služební auta.

Z organizačních důvodů museli údajně odejít šéf provozu a dva řidiči, kteří pracovali pro exministra Tomáše Chalupu (ODS). Dnes skončil i mluvčí Matyáš Vitík, který přišel na úřad právě za Chalupova působení. Podobné změny údajně čekají i sekci, která má na starosti evropské fondy. Na Vitíkovo místo by měla nastoupit dosavadní mluvčí vědeckého projektu BIOCEV Petra Roubíčková. Tiskový odbor se zřejmě zruší a bude z něj oddělení s menším počtem zaměstnanců.

Ministr Brabec po nástupu do funkce vyměnil všechny náměstky. V médiích se minulý týden objevila informace, že chce přijmout sto nových zaměstnanců, kteří by se na SFŽP zaměřili na záchranu evropských peněz. Na ministerstvu také pokračuje audit, který se mimo jiné zabývá nevýhodnými smlouvami a předraženým poradenstvím.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů