Pátek, 19. dubna 2024

Pardubický pinec

Pardubický pinec

Není ojedinělým případem, kdy odbor životního prostředí magistrátu dostane od obyvatel Pardubic stížnost na nepořádek, zápach a množící se škůdce na sousedních pozemcích. Město má v takových případech svázané ruce, kompetence i finanční prostředky k řešení těchto případů mají v Pardubicích městské obvody.

Přestupkový zákon

Ač nejsou černé skládky na soukromých pozemcích častým problémem, čas od času se i takové najdou. Posledním takovým případem jsou hromady nastřádaného harampádí na dvou soukromých pozemcích Na Okrouhlíku, které obyvatelům sousedních nemovitostí svým zápachem a možným výskytem hlodavců značně znepříjemňují život.

"Postoj starosty prvního městského obvodu mě překvapil. Pan Menšík v médiích prohlásil, že nemá zákonný nástroj, jak tento problém řešit. Zákon o přestupcích však hovoří jasně," zdůraznil náměstek primátorky František Brendl (Sdružení Pardubáci). "Není proto potřeba o čemkoliv jednat, míč je na straně obvodu a ten musí konat," dodal náměstek.

"Podle přestupkového zákona projednávání přestupků v souvislosti s černými skládkami a neudržováním pořádku a čistoty na pozemcích spadá do kompetence městských obvodů," uvedl vedoucí oddělení přestupků Leoš Staněk. "Obvody dostávají od města ve finančním transferu na životní prostředí také prostředky na likvidaci černých skládek," doplnil vedoucí Odboru ŽP.

ZDROJ:http://www.krajskelisty.cz, uopraveno

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů