Čtvrtek, 25. dubna 2024

ECHA zpřístupnila novou webovou sekci pro zlepšení kvality registračních dokumentací

ECHA zpřístupnila novou webovou sekci pro zlepšení kvality registračních dokumentací

Na stránkách ECHA byla zpřístupněna nová verze nástroje "Asistent hodnocení kvality registrační dokumentace", která má pomoci registrantům nalézt případné nesrovnalosti v jejich registračních dokumentacích (publikováno 7.3.2014).

ECHA zpřístupnila novou webovou sekci s názvem "Zlepšete svou registrační dokumentaci" a pokračuje tak ve zdokonalování metodické podpory registrantů pro zlepšení kvality jejich registračních dokumentací. Nová verze nástroje "Asistent hodnocení kvality registrační dokumentace" má pomoci registrantům nalézt případné nesrovnalosti v jejich registračních dokumentacích.

Nástroj "Asistent hodnocení kvality registrační dokumentace" (Dossier Quality Assistant - DQA) byl zdokonalen tak, aby detekoval nejběžnější nesrovnalosti, na které Evropská agentura pro chemické látky (ECHA) narazila při hodnocení dříve zaslaných registračních dokumentací a při jiných ECHA screeningových aktivitách. Nástroj lze použít ke kontrole souboru údajů o látce v IUCLID před zasláním registrační dokumentace podle REACH do ECHA. Nyní byl "Asistent hodnocení kvality registrační dokumentace" aktualizován o další kontrolní prvky, jako jsou: identifikace látky, popis použití a spojení mezi složením a klasifikací.

"Asistent hodnocení kvality registrační dokumentace" je zahrnutý v IUCLIDu v přídavném modulu "Kontrola technické úplnosti" - nyní přejmenovaném na přídavný modul "Asistent kontroly ověření úplnosti". Žádné změny nebyly provedeny v kontrole technické úplnosti ani v provozních pravidlech. Nový "Asistent hodnocení kvality registrační dokumentace" se může používat v IUCLID 5, ve verzi 5.4.0. a dalších následujících verzích.

"Asistent hodnocení kvality registrační dokumentace" i specifické informace k podpoře registrantů při zpracování jejich registračních dokumentací jsou nyní na webových stránkách ECHA zahrnuty do nové sekce. Tato sekce nabízí registrantům pomoc s přípravou počáteční registrační dokumentace nebo její aktualizací. Jsou v ní také zahrnuty informace z oblastí, ve kterých opakovaně ECHA nalézá nesrovnalosti a dává doporučení a rady, jak se zaměřit na jejich odstranění.

Společnostem se doporučuje používat novou verzi "Asistenta hodnocení kvality registrační dokumentace" a konzultovat s ECHA online:

  • aktualizované informace dříve zaslaných registračních dokumentací nebo
  • informace ze zpracovávaných nových registračních dokumentací,

před jejich zasláním ECHA, aby se dosáhlo vysoké kvality registrační dokumentace, kterou ECHA od registrantů očekává.

Další informace:

Aktualizovaný "Asistent hodnocení kvality registrační dokumentace" ke stažení z IUCLIDu na webu ECHA

Nová ECHA webová sekce "Zlepšete svou registrační dokumentaci"

Nový nástroj podpory pro registranty, News alert z 11. 2. 2013

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů