Pátek, 26. dubna 2024

Yusen Logistics zahajuje přepravu soupravami na CNG a snižuje emise

Yusen Logistics zahajuje přepravu soupravami na CNG a snižuje emise

Společnost Yusen Logistics Czech rozbíhá na Slovensku jedinečný projekt využití nákladních vozidel na stlačený zemní plyn (CNG). Na základě současně dostupných informací by se CNG mohlo stát i pro nákladní vozidla efektivním druhem alternativního paliva, snižující náklady a negativní dopad na životní prostředí, což jde ostatně ruku v ruce s filozofií Kaizen "Změna k lepšímu", která je nedílnou součástí Yusen Logistics, japonského způsobu uvažování a proaktivního přístupu k zákazníkům.

Společnost Yusen Logistics celosvětově klade důraz na hledání řešení vedoucích ke snížení negativních vlivů na životní prostředí a tak je hlavním a nejdůležitějším benefitem bezpochyby významné snížení emisí škodlivin a to až o 10 000 kg emisí CO2 na vozidlo za rok. CNG motory navíc snižují hlukovou zátěž, protože mají hladší a mnohem tišší spalování než motory naftové.

Pořizovací cena nákladního vozidla s pohonem na CNG je řádově o 38% vyšší, ale s ohledem na nižší palivové náklady a za předpokladu, že servisní náklady budou ve stejné rovině jako u běžných dieselových motorů, je dodavatelem uváděná návratnost cca 3 roky.

"Využití nákladních automobilů s pohonem na CNG je v Yusen Logistics teprve ve fázi testování. V případě, že vyhodnocení provozní spolehlivosti těchto tahačů a i ekonomické aspekty budou příznivé, rádi bychomv Yusen Logistics Czech v průběhu letošního roku rozšířili flotilu nákladních vozidels tímto alternativním druhem pohonu na celkových pět kusů," komentuje Miroslav Kollár, BranchManager Yusen Logistics Czech s.r.o. organizační složky Slovensko.

"Již nyní aleaktivně řešíme rozšíření počtuslužebních vozidel s pohonem na CNG, kde jsou dlouhodobým testováním provozních vlastností úspory již zřejmé."

Zdroj: www.eulog.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů