Úterý, 19. března 2024

Egypt - byly podepsány 3 dohody na těžbu ropy a zemního plynu

Egypt - byly podepsány 3 dohody na těžbu ropy a zemního plynu

Ministr ropy Sherif Ismail a regionální prezident společnosti BP Egypt Hisham Mekkawi spolu s manžerem Sea dragon Energy Inc. Ahmedem Moazem podepsaly tři nové ropné dohody na těžbu ropy a zemního plynu v oblasti Středozemního moře a v deltě Nilu.

Investice plynoucí z dohod dosáhnou minimálně 717 milionů USD ailustrační obrázek podpisového bonusu ve výši 34 milionů USD na vykopání sedmi ropných vrtů během těžebního období na ploše větší než 11 tisíc km2.

Ismail zdůraznil, že dohody odráží záměr společnosti BP rozšířit své investice v Egyptě stejně tak, jako realizovat nové projekty ve spolupráci s ropným sektorem. To zároveň otevírá dveře i pro rozvojové investice společnosti Sea Dragon Energy Inc.

První dohoda byla podepsána s BP na práci v areálu North Meks u pobřeží Středozemního moře týkající se stavby dvou ropných vrtů s investicemi ve výši 330 milionů USD a podpisovým bonusem 10 milionů USD. Druhá dohoda s BP se týkala prací v oblasti North Tanin a opětovné výstavby dvou vrtů ve výši 370 milionů amerických dolarů s bonusem 20 milionů USD. Poslední, třetí dohoda byla uzavřena se Sea Dragon Energy Inc. na práce v oblasti jihu areálu Desouq v deltě Nilu a na vykopání tří vrtů s investicemi 17 milionů USD a bonusem 4 miliony USD.

Zpracoval kolektiv pracovníků zahraničního zastoupení MPO v Káhiře.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů