Středa, 24. dubna 2024

Pozvánka do Brna na veletrh URBIS

Odpady 2014, Šternberský brownfield, Nové ZmapujTo...

Pozvánka do Brna na veletrh URBIS

Investiční příležitosti a podpora podnikání na brněnském výstavišti

Od 23. do 26. dubna se uskuteční další ročník veletrhu URBIS INVEST, který je zaměřen na prezentaci investičních a podnikatelských příležitostí v jednotlivých regionech. Souběžně konané veletrhy URBIS TECHNOLOGIE a ENVIBRNO doplňují tuto problematiku o nabídku komunální techniky a ochrany životního prostředí. Nabídku vystavovatelů veletrhů doplňuje odborný doprovodný program, který se koná pod záštitou a ve spolupráci s odbornými asociacemi a svazy.

Mobilní aplikace a web www.ZmapujTo.cz

EnviWeb s.r.o. přináší unikátní nástroj pro nahlášení problémů ve Vašem okolí či podnětů na zlepšení, které jsou automaticky přiřazovány a zasílány místním samosprávám. Rádi bychom Vás pozvali v pátek 25.4.2014, pavilon P, sál P3 od 13:00, na prezentaci této mobilní aplikace. Vstup na prezentaci je zdarma. Samozřejmě Vás rádi uvidíme i na našem stánku č. P094, kde Vám budeme celou dobu k dispozici pro konzultace ohledně aplikace ZmapujTo.
Více informací o projektu získáte na www.ZmapujTo.cz.

Podpora podnikání v České republice na konferenci agentury CzechInvest

Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR uspořádá konferenci na aktuální téma podpory podnikání v České republice. Vedle informací o podpoře podnikání ze Strukturálních fondů EU v nadcházejícím programovém období 2014 - 2020 zde zazní také informace o podpoře pro začínající podniky, programu CzechAccelerator 2011-2014, který vysílá české start-upy za zkušenostmi do zahraničních podnikatelských inkubátorů, nebo CzechEkoSytem, který podporuje začínající podnikatele formou specializovaného poradenství. Konference se uskuteční ve středu 23. dubna od 10.30 do 1430 hodin v pavilonu P, sál P1.

ODPADY 2014 a jak dál?

Tradiční součástí doprovodného programu veletrhu ENVIBRNO je seminář ODPADY 2014 a jak dál, který 24. dubna od 10.00 hodin v Kongresovém centru sále A pořádá STEO. Seminář se každoročně zabývá aktuálními tématy odpadového hospodářství ČR. Součástí semináře jsou i letos dvě přednášky zahraničních referentů. Jedná se o informace ohledně instalace nové procesní linky ZEVO Berlín a o informace ohledně provozu ZEVO Schwandorf v Bavorsku. Ministerstvo průmyslu a obchodu se ve své přednášce bude věnovat problematice energetického využívání odpadů, Ministerstvo životního prostředí se pak zaměří na aktuální postoj k energetickému využívání odpadů v ČR.

Již druhým rokem probíhá v ČR mapování černých skládek prostřednictvím projektu ZmapujTo, díky němuž bylo nahlášeno a do mapy zaneseno více než 2 500 černých skládek. Uzrál čas posunout se dále a s nasbíranými daty smysluplně naložit, proto vznikla myšlenka celostátní úklidové akce pod názvem "Ukliďme Česko". Právě o této akci, která proběhne v celé ČR dne 17. 5. 2014 bude chystaná přednáška.
Vítáni jsou všichni, kteří se chtějí o akci dovědět více, a ti, které myšlenka Ukliďme Česko oslovila a chtějí se do realizace projektu aktivně zapojit.
Přednáška proběhne v pátek 25.4.2014, pavilon P, sál P3 od 14:00. Vstup na prezentaci je zdarma.
Samozřejmě Vás rádi uvidíme i na našem stánku č. P094, kde Vám budeme celou dobu k dispozici pro konzultace ohledně akce Ukliďme Česko a problematiky černých skládek.
Více informací o akci naleznete na www.UklidmeCesko.cz

Šternberský brownfield oceněn Evropskou komisí

Město Šternberk bude prezentovat svoji podnikatelskou zónu, která se úspěšně rozvíjí a nabízí volné pozemky k podnikání. Projekt "Podnikatelské zóny Šternberk" byl na konci loňského roku Evropskou komisí vyhlášen národním vítězem Evropského ocenění podpory podnikání za převod brownfieldu na podnikatelskou zónu. Ing. Pavel Stonawský, 2. místostarosta města, se ve své prezentaci mimo jiné podělí s účastníky o zkušenosti s přeměnou brownfieldu na podnikatelskou zónu, s jeho financováním, hledáním investorů a kooperací aktivit s veřejnými institucemi. Přednáška se uskuteční ve středu 23. dubna od 13.00 do 14.00 na přednáškovém mole v pavilonu P.

Inovace a technologie v rozvoji regionů

V rámci doprovodného programu se uskuteční také seminář Inovace a technologie v rozvoji regionů -pořádá Asociace inovačního podnikání ČR ve spolupráci s Českou asociací rozvojových agentur (ČARA). Pozornost bude věnována zejména přípravě regionálních inovačních strategií RIS krajů ČR a RIS3 ČR, budou prezentovány zkušenosti krajů Královéhradeckého a Olomouckého. Dále bude předložena informace o projektu Czech Local Visibility Events. Seminář se uskuteční od 10.00 do 13.00 hodin v sále P3.

Více informací naleznete na www.bvv.cz/urbis-invest

invest

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů