Čtvrtek, 25. dubna 2024

Britská vláda podpořila osm projektů obnovitelných zdrojů energie

Britská vláda podpořila osm projektů obnovitelných zdrojů energie

Britská vláda dnes schválila osm projektů obnovitelných zdrojů energie, které získají podporu podle nového programu subvencování obnovitelných zdrojů energie. Je mezi nimi pět větrných parků na moři a tři elektrárny na biomasu. Celková investice do projektů má činit 12 miliardy liber (400,4 miliardy Kč) a měly by podpořit vznik 8500 pracovních míst, napsala agentura Reuters.

V rámci nového programu mají výrobci energie z obnovitelných zdrojů zajištěnou minimální výkupní cenu elektřiny na 15 let. Celková kapacita výroby nových projektů je 4,5 gigawattu, což by měl být dostatek elektřiny pro uspokojení potřeby tří milionů domácností.

Nové projekty zvýší dodávky tzv. čisté elektřiny v Británii o téměř pět procent. Vláda doufá, že se jí podaří do roku 2020 zvýšit podíl výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů na celkové výrobě na 30 procent. Současně však domácnostem kvůli tomu vzrostou účty za elektřinu o dvě procenta, upozornila BBC.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů