Pátek, 19. dubna 2024

Téma měsíce dubna: Bridgestone sází na trvalou udržitelnost

Téma měsíce dubna: Bridgestone sází na trvalou udržitelnost

Bridgestone zakládá svou podnikovou strategii především na konceptu trvalé udržitelnosti, jak dokládá celá řada inovativních produktů a budoucích technologií, mezi něž patří nevšední recyklovatelné pneumatiky AirFree, nově vyvinuté pneumatiky "ologic" pro elektromobil i3 a nejnovější generace hospodárných pneumatik Ecopia.

"Trvalá udržitelnost tvoří základ dlouhodobé vize značky Bridgestone a mezi vzrušující plody našeho vývoje v této oblasti patří například koncept bezvzduchové pneumatiky AirFree nebo nová hospodárná pneumatika EP500. Oba progresivní produkty jsou ukázkou toho, že Bridgestone neúnavně pracuje na trvale udržitelných technologiích pro budoucnost i současnost," říká Jake Ronsholt, generální ředitel oddělení korporátní a značkové komunikace společnosti Bridgestone Europe.

Nová technologie ologic

Bridgestone vyvinul pro revoluční elektromobil i3, který byl představen v listopadu 2013, pokrokovou pneumatiku Ecopia EP500 s jedinečnou technologií "ologic", použitou poprvé ve spolupráci s BMW. Nová pneumatika zvyšuje hospodárnost provozu a zároveň vylepšuje jízdní vlastnosti modelu i3. Nové pneumatiky s technologií "ologic" využívají výhod velkého průměru a úzkého běhounu, aby poskytovaly vylepšenou aerodynamiku a nižší valivý odpor při zachování nejvyšší úrovně přilnavosti, zejména na mokru.

Inovativní koncept AirFree

Ještě dál do budoucnosti míří druhá generace koncepčních pneumatik Bridgestone "Air Free". Jedná se o neotřelý, inovativní přístup k trvalé udržitelnosti v podobě bezvzduchové pneumatiky, vyrobené z recyklovatelných materiálů. Prototyp druhé generace přiblížil tento koncept ke komerčnímu využití díky vyšší nosnosti a nižšímu valivému odporu.

Prémiové pneumatiky s přidanou hodnotou

Zaměření na trvalou udržitelnost se odráží i v aktuální nabídce prémiových zimních a letních pneumatiky Bridgestone pro řidiče konvenčních vozů všech kategorií. Bridgestone má nyní kompletní řadu zimních pneumatik pro všechny modely osobních vozů a všechny druhy evropských zimních podmínek. Naprostou novinkou je lamelová pneumatika Blizzak LM001, která nejenže překonává svého předchůdce, na jehož kontě je řada vítězství v prestižních nezávislých testech pneumatik, ale díky své nižší hmotnosti snižuje také spotřebu paliva a emise CO2*. Pozornosti řidičů, kteří hledají vyváženou kombinaci provozních vlastností pro zimní období, by neměly ujít ani pneumatiky Blizzak LM-32s pro výkonné osobní vozy s velkými rozměry kol a Blizzak LM-80 EVO pro vozy s pohonem všech kol a SUV.

V čele řady letních pneumatik stojí pneumatika Ecopia EP001S s nízkým valivým odporem, která je svým vynikajícím hodnocením A/A na štítku EU (hospodárnost a přilnavost na mokru) výrazným krokem kupředu v oblasti trvale udržitelné mobility. Vyspělými technologiemi pro bezpečný a hospodárný provoz disponuje rovněž prémiová cestovní pneumatika Turanza T001. Vlajkovou lodí Bridgestone mezi sportovními pneumatikami je pneumatika Potenza S001, která se dodává také ve verzi RFT (run-flat) s technologií pro bezpečné nouzové dojetí při ztrátě tlaku vzduchu. Pro náročné řidiče se sportovním zaměřením je určena Potenza Adrenalin RE002, městská sportovní pneumatika v ultravysokovýkonném segmentu.


*Na základě interních předběžných testů, realizovaných na švédském zkušebním polygonu Bridgestone v roce 2013.

Zdroj: www.eulog.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů