Středa, 24. dubna 2024

Do ZOO Ohrada se ve čtvrtek na 1. máje dostanete za vysloužilý spotřebič

Do ZOO Ohrada se ve čtvrtek na 1. máje dostanete za vysloužilý spotřebič

V rámci akce MAY DAY připravila zoologická zahrada Ohrada na čtvrtek 1. května ve spolupráci s neziskovou společností ELEKTROWIN akci pro malé i velké návštěvníky.

Ten, kdo tento den přinese do ZOO vysloužilý elektrospotřebič, obdrží dětskou vstupenku v hodnotě 70 Kč zdarma, nebo slevu v této výši pro dospělého návštěvníka.

U stánku ELEKTROWINu se navíc děti i dospělí dozví, jak správně zacházet s vysloužilým elektrozařízením, aby neohrožovalo životní prostředí.

"Tato akce by měla jak malým, tak dospělým návštěvníkům připomenout, že vysloužilé elektrospotřebiče nepatří do směsného odpadu. A že je nutné tyto spotřebiče odevzdávat buď do sběrných dvorů, u prodejců elektra nebo na dalších dvanácti stech odběrných místech po celé České republice," říká ředitelka zákaznického oddělení společnosti ELEKTROWIN Táňa Pokorná.

"Ochranou přírody se společnost většinou začíná zabývat, až když je již pozdě. Podporujeme každou aktivitu zaměřenou na včasnou ochranu přírody a stejně jako ostatní i tato akce v zoo má nejen v dětech vybudovat kladný vztah k přírodě, ale i pocit spoluzodpovědnosti za její stav," říká ředitel ZOO Vladimír Pokorný.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů