Sobota, 20. dubna 2024

Nové Polo od VW jezdí opravdu ekonomicky

Nové Polo od VW jezdí opravdu ekonomicky

Pod kapotou Volkswagenu Polo proběhla v roce 2014 revoluce. Spousta nových motorů se ale do Česka nebude dovážet.

Roli základních motorů převzaly po benzinových tříválcích o objemu 1,2 l menší litrové motory známé z minivozů VW Up! nebo Škoda Citigo. Do Česka se bude dovážet pouze silnější výkonová verze 55 kW, která poslouží jako základní motor. Z Pola udělá průměrně žravé a podprůměrně dynamické auto.

Ještě v průběhu roku 2014 dorazí pod kapotu Pola nové úsporné tříválce s turbem 1.0 TSI.

Už dříve používané čtyřválce 1.2 TSI se chlubí vyššími výkony - novinka zvládne 66 a 81 kW - a až o dvacet procent nižší spotřebou proti předchůdcům. Sportovce potěší, že chuť na palivo v porovnání se současnými motory 1.2 TSI podle VW nejvíce poklesne ve vyšších otáčkách. Polo s nimi patří mezi nadprůměrně úsporné a dynamické malé hatchbacky na benzin.

Naftové motory se místo dřívějších tříválců 1.2 TDI a čtyřválců 1.6 TDI sjednotily na objem 1,4 l a tři válce. Jejich výkonové verze přitom zůstaly shodné, tedy 55, 66 a 77 kW. Do Česka se ale dováží pouze nejslabší varianta se špičkově nízkou výrobcem udávanou spotřebou, ale papírově slabší dynamikou.

Na českém trhu se zatím neobjeví i spousta dalších zajímavých motorů. Jde například o superúsporné verze na benzin BlueMotion v naftovém i benzinovém provedení nebo variantě BlueGT s vypínatelnými dvěma válci.

Více čtěte na: http://www.vybermiauto.cz/autoblok/clanek/test-volkswagen-polo/motorizace

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů