Sobota, 4. května 2024

Airbus A 320neo se sníženou spotřebou

Po zahájení konečné montáže prvního A320neo v březnu v Toulouse rychle postupuje dokončení letadla z rodiny A320 "MSN6101". Počínaje připojením přední a zadní části trupu (ze St. Nazaire ve Francii a Hamburku v Německu), připojením křídel na hlavní konstrukci (z Broughtonu); svislé ocasní plochy (ze Stade); vodorovné ocasní plochy (z Getafe); pylonů motorů (ze St. Eloi ) a vnější a vnitřní klapky (od Brém).

Airbus A 320neo se sníženou spotřebou

Mezitím se připravují pohonné jednotky letounu PurePower PW1100G-JM ve výrobních závodech Pratt & Whitney v USA a budou doručeny Airbusu v nadcházejících měsících.
A320neo se připravuje ke svému prvnímu letu ve 4. čtvrtletí 2014 a k první dodávce ve 4. čtvrtletí 2015. A320neo "nová volba motoru" obsahuje řadu novinek včetně nejnovější generace motorů a rozsáhlého sharklet zařízení, které zajišťuje patnáctiprocentní úsporu paliva a snížení CO2 ve výši 3600 tun na letadlo a rok. S celkem více než 2600 objednávkami přijatými od 50 zákazníků od uvedení na trh v roce 2010 rodina A320neo pokryla asi 60 procent trhu.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů