Úterý, 19. března 2024

Okolí Litoměřic: Úklid černé skládky v Rohatcích

Okolí Litoměřic: Úklid černé skládky v Rohatcích

Za pomoci místních dobrovolníků, kterým příroda není lhostejná, se 29. března uskutečnil úklid černé skládky mezi Rohatcemi a Oleškem. Během tří hodin byl naplněn velkokapacitní kontejner, přičemž byla uklizena pouze část plánované trasy úklidu. Jen tento fakt svědčí o tom, v jakém stavu se polní cesta nacházela a stále ještě nachází.

Již v minulosti se na stejném místě konaly úklidy černých skládek, kterých je podél cesty několik, bohužel příroda zůstala bez nečistot pouze několik málo měsíců. Nezbývá než jen doufat, že se lidé naučí používat kontejnery a nebudou svými odpadky zatěžovat okolí. Jeden velkokapacitní kontejner je umístěn v Hrobcích za nádražní skladovou halou. Kontejner je BEZPLATNÝ, není tedy třeba svůj odpad vyhazovat podél cest za vidinou ušetření.

Na tomto místě by obec Hrobce ráda poděkovala všem, kteří se do úklidu pustili s plným nasazením a přispěli tak k lepšímu stavu životního prostředí a k možnosti využít polní cestu pro procházky po okolí.

ZDROJ: www.litomericko24.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů